Pensii speciale si pentru profesori? "Munca lor, cel putin egala cu a magistratilor"

Sambata, 26 Decembrie 2015, ora 13:41
3054 citiri
Pensii speciale si pentru profesori? "Munca lor, cel putin egala cu a magistratilor"
Foto: captura YouTube/ Ioan Ursu

Profesorii din invatamantul preuniversitar, cu o vechime efectiva de 30 de ani in invatamant, ar putea beneficia, la implinirea varstei legale de pensionare, de pensie de serviciu in cuantum de 80% din media veniturilor brute realizate in ultimele 12 luni, potrivit unui proiect depus la Parlament.

Dupa ce au votat, inainte sa plece in vacanta, pensii speciale pentru ei si pentru alesii locali, parlamentarii vor acum pensii speciale pentru profesori.

Pensii speciale si pentru alesii locali: Guvernul ar putea sesiza Curtea Constitutionala

Un grup de 15 deputati si senatori, majoritatea de la PSD si doi neafiliati, a depus, pe 21 decembrie, un proiect de lege privind acordarea unor drepturi speciale personalului didactic din invatamantul preuniversitar, invocand "stresul", "uzura psihica si fizica" la care sunt supusi profesorii, a caror munca este, spun ei, la fel de dificila ca cea a magistratilor, care primesc pensii speciale.

Proiectul are un articol unic care prevede ca ...citeste mai departe despre "Pensii speciale si pentru profesori? "Munca lor, cel putin egala cu a magistratilor"" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii speciale invatatori, #pensii speciale profesori , #Stiri Pensii