Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ordonanta Teodorovici: Angajatii din constructii, "scutiti" de obligatia platii contributiilor la Pilonul II de pensii, in urmatorii 10 ani

Ordonanta Teodorovici: Angajatii din constructii, "scutiti" de obligatia platii contributiilor la Pilonul II de pensii, in urmatorii 10 ani

Angajatii din contructii nu mai sunt obligati ca contribuie la Pilonul II de pensii, conform Ordonantei de Urgenta a Guvernului (OUG) nr. 114/2018, prin care sunt introduse mai multe modificari fiscale si diverse reglementari, inclusiv taxa pe activele financiare ale bancilor.

Legea nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat prevede ca toti cei asigurati si care contribuie la sistemul de pensii trebuie sa adere la un fond de pensii Pilonul II.

Noul proiect de act normativ, publicat in Monitorul Oficial nr. 1116 de sambata 29 decembrie, prevede ca persoanele fizice angajate in constructii "sunt exceptate" de la aceasta prevedere, "intre 1 ianuarie 2019 si 31 decembrie 2028, inclusiv".

De asemenea, acelasi act normativ majoreaza salariul minim brut in contructii la 3.000 de lei, pentru urmatorii zece ani.

In prezent, contributia la Pilonul II de pensii este de 3,75% din salariul brut, de la inceputul acestui an, in scadere de la 5,1% cat a fost pana la finele anului trecut, desi, initial, legea stabilea sa ajunga la 6%, incepand cu ianuarie 2016. In schimb, contributia la Pilonul I de pensii este de 21,25% din salariul brut.

Vezi AICI principalele modificari aduse de Ordonanta Teodorovici ...citeste mai departe despre "Ordonanta Teodorovici: Angajatii din constructii, "scutiti" de obligatia platii contributiilor la Pilonul II de pensii, in urmatorii 10 ani" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1191 ori