Olguta Vasilescu anunta planurile Guvernului pentru Pilonul II de pensii. Cat va scadea contributia

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 15:43
2076 citiri
Olguta Vasilescu anunta planurile Guvernului pentru Pilonul II de pensii. Cat va scadea contributia
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat, joi, la inceputul sedintei de guvern, ca propune adoptarea unei ordonante de urgenta care sa scada contributia angajatului la Pilonul II de pensii (fondurile private) de la 5,1% cat este in prezent la 3,7%, incepand cu 1 ianuarie 2018.

Vasilescu a subliniat ca aceasta masura este luata de Guvern in contextul in care, datorita transferului contributiilor de la angajator la angajat, toate salariile brute vor creste si, asadar, si contributia la pensie ar creste.

Guvernul urmareste, insa, ca suma data in contul contributiei la Pilonul II catre fondurile private de pensii sa ramana aceeasi, de aceea, scade procentul alocat acesteia.

"Aceste masuri vin la pachet cu reducerea procentului de plata catre Pilonul 2 de pensii, de la 5,1 la 3,7%, dar atentie fara a fi afectata valoarea nominala din prezent. Mai precis, suma care este achitata azi catre administratorii Pilonului 2 va fi cel putin aceeasi la anul, dar scaderea procentului este necesara ca urmare a cresterii salariului brut cu 20%", a explicat ministrul Vasilescu.

In acest moment, din salariul brut al unui angajat, se retin 10,5% CAS - contributia la pensii, din care 5,4% se duc catre sistemul public, iar 5,1% catre fondurile private.

Citeste mai departe despre "Olguta Vasilescu anunta planurile Guvernului pentru Pilonul II de pensii. Cat va scadea contributia" pe Ziare.com.

#scade contributie pilon pensii private , #Stiri Pensii