NN explica de ce a trimis scrisoarea catre clienti: Continutul este unul informativ, nu este un avertisment

Miercuri, 12 Aprilie 2017, ora 18:11
4189 citiri
NN explica de ce a trimis scrisoarea catre clienti: Continutul este unul informativ, nu este un avertisment
Foto: Arhiva Ziare.com

Administratorul de pensii private NN Pensii a transmis, miercuri, o pozitie oficiala in care explica motivele pentru care a trimis, cu o zi mai devreme, o scrisoare catre clienti in legatura cu informatiile privind o posibila nationalizare a pensiilor private, precizand ca aceasta este un raspuns la solicitarile de clarificare primite.

In plus, mai transmite NN, continutul scrisorii este unul exclusiv informativ si nu este un avertisment.

"Continutul scrisorii trimise de NN Pensii catre clientii sai este unul exclusiv informativ si acesta nu reprezinta un avertisment. Nevoia acestei informari a venit ca raspuns la solicitarile de clarificare din partea clientilor nostri provocate de discutiile publice din ultima perioada cu privire la viitorul sistemului de pensii", a mentionat compania, intr-un comunicat.

Anuntul NN vine dupa ce, miercuri, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a criticat decizia NN Pensii.

"Autoritatea de Supraveghere Financiara a luat act de declaratiile din ultima vreme care au facut referire la o asa-zisa nationalizare a fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II), pe care insa nu le impartaseste. Nu au fost si nu sunt discutii oficiale pe acest subiect.

De aceea, pozitia recenta a societatii NN Pensii, care a avut o interventie in spatiul public pe aceasta tema, este excesiva si neavenita", a reactionat ASF, intr-un comunicat.

NN considera ca reactiile venite de la Ministerul Finantelor si de la ASF sunt pozitive.

"Apreciem faptul ca, prin declaratiile facute, atat Ministerul de Finante, cat si Autoritatea de Supraveghere Financiara au avut un punct de vedere ferm cu privire la sustinerea sistemului de pensii administrate privat. Aceste declaratii sunt imbucuratoare, cu atat mai mult cu cat consideram ca aportul fondurilor de pensii private in sustinerea dezvoltarii economiei nationale poate creste semnificativ", mai arata comunicatul NN.

Marti, NN Pensii si-a anuntat clientii carora le administreaza pensia privata obligatorie ca in ultimele saptamani au existat discutii in spatiul public privind o eventuala decizie de nationalizare a fondurilor de pensii private si le recomanda sa se informeze despre contextul pietei.

Nationalizarea pensiilor private a fost pusa recent in discutie de prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu si negata vehement de ministrul Finantelor prin reactia "Aberatie!". ...citeste mai departe despre "NN explica de ce a trimis scrisoarea catre clienti: Continutul este unul informativ, nu este un avertisment" pe Ziare.com

#NN pensii private obligatorii, #NN informare nationalizare pensii private obligatorii, #NN nationalizare Pilon 2, #nationalizare pensii private obligatorii , #Stiri Pensii