Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Muncii spune ca niciun pensionar nu mai plateste 5,5% la Sanatate

Ministrul Muncii spune ca niciun pensionar nu mai plateste 5,5% la Sanatate
Ministrul Muncii Marius Budai a explicat miercuri seara care este raportul dintre pensie si impozitele platite si a anuntat ca niciun pensionar, indiferent de valoarea pensiei sale, nu va mai plati impozit de 5,5% la Sanatate.

"Niciun pensionar, indiferent de valoarea pensiei, nu mai plateste acea contributie de 5,5% la Sanatate", a anuntat miercuri seara ministrul Muncii Marius Budai, invitat la Antena 3.

De asemenea, "pensiile mai mici de 2.000 de lei, de la 16% impozit cat plateau inainte, acum acesta este de 0%, exact pentru ca baza sa creasca iar numarul de pensionari cu pensii mai mici sa nu mai trebuieasca sa plateasca impozit", a mai spus ministrul Budai.

Totodata, pensionarii cu pensii de peste 2.000 de lei vor plati in loc de 16% de asta data 10%, cu precizarea ca se impoziteaza doar valoarea de dupa 2.000 de lei.

"Deci, daca avem o pensie de 2.200 de lei, 10% se plateste doar pentru 200 de lei", a explicat ministrul Muncii.

Citeste si:
Recalcularea pensiilor: Pentru ca "putini oameni au capacitatea de a decripta actul normativ", ministrul Muncii trimite scrisori cu explicatii pensionarilorMinistrul Muncii spune ca 30.000 de pensii recalculate au fost deja puse in plata ...citeste mai departe despre "Ministrul Muncii spune ca niciun pensionar nu mai plateste 5,5% la Sanatate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 767 ori
Citeste mai multe desprepensionari impozit sanatate