Ministrul de Finante spera ca NN a primit pedeapsa maxima in scandalul pensiilor private

Duminica, 23 Aprilie 2017, ora 18:41
3954 citiri
Ministrul de Finante spera ca NN a primit pedeapsa maxima in scandalul pensiilor private
Foto: Arhiva site/Gov.ro

Interventia de o maniera foarte dura a Autoritatii de Supraveghere Financiara in cazul NN Pensii era necesara, pentru ca ce s-a intamplat este fara precedent, a declarat duminica ministrul Finantelor, subliniind ca nicicand nu a fost luat in calcul un scenariu privind nationalizarea fondurilor de pensii.

"Autoritatea de supraveghere a pietei, ASF, are reguli proprii. Eu banuiesc ca a aplicat aceasta amenda in baza reglementarilor pe care se intemeiaza si, daca exista vreun semn de indoiala, probabil ca exista si cale de atac, de contestatie.

Dar cu siguranta era necesara interventia ASF de o maniera foarte dura, pentru ca ce s-a intamplat este fara precedent, pentru ca atunci cand reprezentantul unei astfel de entitati care administreaza resursele cetatenilor transmite catre cetateni un mesaj de neincredere in produsul respectiv, un mesaj care pune semne de intrebare asupra sigurantei detinerii lui date in administrare acelei entitati, este fara precedent. Se impunea ca cea mai dura sanctiune pe care putea sa o dea ASF, sa o dea. Si eu sper ca atat i-a permis legea sa dea", a spus ministrul Finantelor, la Digi24.

Intrebat despre posibilitatea ca acest semnal de alarma sa fi pornit de la ministerul pe care il conduce, Viorel Stefan a exclus o astfel de idee si a subliniat ca "nicicand, sub nicio forma", nu s-a luat in calcul un astfel de scenariu.

"Exclus. Este aberant ce s-a spus. Nu s-a discutat nici in lift la Ministerul de Finante, sau in alte lifturi la Parlament despre un astfel de scenariu. Nu inteleg cum reprezentantul administratorului de fond a putut sa preia si sa transmita, a validat o informatie pe care a auzit-o undeva, nimeni nu stie unde. Putea sa o spuna un politician, putea sa fie o controversa in Parlament, era altceva.

Dar in momentul in care un reprezentant legal, oficial vine si spune si da in scris, valideaza in scris o astfel de informatie fara temei, este foarte grav. Eu va spun ca nu s-a luat in calcul nicicand, sub nicio forma, un astfel de scenariu, pentru ca Pilonul II de pensii realizeaza un randament foarte bun, ceea ce securizeaza contributiile pe care le gestioneaza acolo, ale cetatenilor. Deci nu exista nicio ratiune economica care sa determine o astfel de decizie", a explicat ministrul Finantelor.

Consiliul Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) a anuntat, pe 14 aprilie, ca a amendat NN Pensii cu 1% din capitalul social, respectiv 750.000 de lei, dupa ce compania a transmis clientilor o scrisoare pr ...citeste mai departe despre "Ministrul de Finante spera ca NN a primit pedeapsa maxima in scandalul pensiilor private" pe Ziare.com

#scandal nationalizare pensii private amenda NN, #ministrul finante declaratii amenda pensii private , #Stiri Pensii