Pensiile speciale din România, din nou sub lupa Băncii Mondiale și a Comisiei Europene. Anunțul lui Marius Budăi

Miercuri, 12 Aprilie 2023, ora 23:59
114 citiri
Pensiile speciale din România, din nou sub lupa Băncii Mondiale și a Comisiei Europene. Anunțul lui Marius Budăi
Comisia Europeană a cerut scăderi reale de pensii la magistrați și militari FOTO Pixabay

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat miercuri, 12 aprilie, referitor la pensiile speciale, că fiecare miniştru de resort, pe fiecare lege în parte, va discuta cu Comisia Europeană.

Ministrul Muncii a declarat că au fost adoptate amendamentele în Senat la proiectul privind pensiile speciale şi că noul draft a fost retrimis către Comisia Europeană.

”Aşteptăm o nouă analiză de impact de la Banca Mondială şi vrem să o înaintăm Comisiei şi fiecare ministru va putea să poarte discuţiile pe direcţia lui”, a precizat Budăi.

Întrebat dacă C.E. a respins noua formă adoptată de Senat, ministrul a spus: ”Eu vă spun ce am discutat cu Comisia Europeană, Comisia a solicitat implicarea miniştrilor de linie, aşa cum este normal (..) şi după noua analiză a Băncii Mondiale vom continua discuţiile”.

El a precizat că, până la cererea de plată numărul trei, la finalul lunii iunie, se vor finaliza discuţiile pe pensiile speciale.

Despre pericolul de a nu se încasa banii din PNRR, Marius Budăi a afirmat că membrii guvernului nu îşi doresc să pună în pericol implementarea programului. ”Noul draft, noul proiect a fost trimis Băncii Mondiale şi Comisiei, se aşteaptă noua analiză a Băncii Mondiale în câteva zile şi fiecare miniştri de resort, pe fiecare lege în parte, va discuta cu Comisia”, a completat el.

Potrivit unor informații publicate la finalul lunii martie de G4Media, Comisia Europeană a cerut Guvernului României să modifice radical proiectul pensiilor speciale, subliniind că economiile care ar fi făcute ar fi ”foarte limitate”, iar principiul echității nu ar fi rezolvat. ...citeste mai departe despre "Pensiile speciale din România, din nou sub lupa Băncii Mondiale și a Comisiei Europene. Anunțul lui Marius Budăi" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
„Un tigru de hârtie”. Cum ocolesc lobbiștii mecanismul european de transparență
Registrul european de transparență pentru activități de lobby are lacune, arată un raport publicat miercuri, 17 aprilie, de Curtea de Conturi Europeană. Mecanismul, care ajută la informarea...
#pensii speciale, #Marius Budai ministrul Muncii, #banca mondiala, #Comisia Europeana , #Stiri Pensii