Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Lumea mirifica a salariilor si pensiilor din urmatorii 4 ani: Se contureaza amenintator o problema esentiala pentru economie

Lumea mirifica a salariilor si pensiilor din urmatorii 4 ani: Se contureaza amenintator o problema esentiala pentru economie

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a confirmat saptamana trecuta intr-o emisiune TV aplicarea cresterilor de pensii si salarii pe urmatorii patru ani, exact asa cum sunt ele inscrise in pliantul electoral al principalului partid de guvernare.

Asa cum au fost ele prezentate, se contureaza amenintator o problema esentiala pentru economia Romaniei: sustenabilitatea sistemului de pensii.

Pentru a simplifica intelegerea cifrelor prezentate, Curs de guvernare a aranjat pe ani de implementare evolutia pensiilor si a salariilor, in ideea de a putea compara ritmurile net diferite de crestere si orizontul de timp diferit al masurilor antamate. Cu precizarea ca subiectul cresterii SF a pensiilor cu 27% in anul 2021 (+104% fata de 2016!), desi existent in program, nu a fost explicat.

In sinteza, avem de-a face cu beneficii pe considerente de nevoi universal prezumate (se majoreaza peste cinci milioane de pensii, indiferent de marimea lor, si se elimina, in plus fata de deducerile deja existente si nu la cei cu venituri mici, alte peste doua milioane de contributii la sistemul public de sanatate), oferite de stat pe segmentul de populatie constituit din pensionari.

Citeste mai multe despre Lumea mirifica a salariilor si pensiilor din urmatorii 4 ani: "we have a problem!" pe cursdeguvernare.ro. ...citeste mai departe despre "Lumea mirifica a salariilor si pensiilor din urmatorii 4 ani: Se contureaza amenintator o problema esentiala pentru economie" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2590 ori