Legea pensiilor, adoptata pe articole de Camera Deputatilor. Miercuri se da votul final

Marti, 18 Decembrie 2018, ora 19:37
908 citiri
Legea pensiilor, adoptata pe articole de Camera Deputatilor. Miercuri se da votul final
Foto: Arhiva Ziare.com

Plenul Camerei Deputatilor a adoptat, marti, un amendament la proiectul legii sistemului unitar de pensii, potrivit caruia in definitia pensionarului a fost introdusa si persoana incadrata in grad de handicap grav care a realizat o treime din stagiul complet de cotizare.

Plenul a adoptat pe articole proiectul legii sistemului unitar de pensii si a admis amendamentul propus de UDMR, care la Comisia pentru munca a fost initial adoptat si apoi respins.

Amendamentul admis de plen, cu 215 voturi "pentru", prevede ca: "Pensionarul este persoana care beneficiaza de una din categoriile de pensii prevazute de prezenta lege si a realizat cel putin stagiul minim de cotizare de 15 ani, precum si persoanele incadrate in grad de handicap grav care au realizat o treime din stagiul complet de cotizare".

In raportul Comisiei de munca, definitia calitatii de pensionar era: "Persoana care beneficiaza de una din categoriile de pensii prevazute de prezenta lege si a realizat cel putin stagiu minim de cotizare de 15 ani".

Votul final asupra acestui proiect urmeaza sa fie dat miercuri, iar Camera Deputatilor este for decizional. ...citeste mai departe despre "Legea pensiilor, adoptata pe articole de Camera Deputatilor. Miercuri se da votul final" pe Ziare.com

#legea pensiilor amendament udmr , #Stiri Pensii