Guvernul, somat sa prezinte analiza pe Pilonul II de Pensii: Vor fi afectati 7 milioane de romani

Vineri, 25 August 2017, ora 17:57
2058 citiri
Guvernul, somat sa prezinte analiza pe Pilonul II de Pensii: Vor fi afectati 7 milioane de romani
Foto: Arhiva Ziare.com

Reprezentantii Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) solicita o intrevedere cu premierul Mihai Tudose pentru a discuta rezultatele analizei facute de catre autoritatile statului privind Pilonul I si Pilonul II de pensii, precum si impactul pe care l-ar putea avea pentru cei 7 milioane de participanti unele decizii viitoare.

"APAPR a luat act de declaratiile facute astazi cu privire la Pilonul I si Pilonul II de pensii. In dorinta de a reprezenta si a proteja interesele tuturor partilor implicate in sistemul de pensii private din Romania, solicitam public primului ministru, cat mai curand posibil, o intrevedere pentru a discuta impreuna rezultatele analizei facute de catre autoritatile statului precum si impactul pe care l-ar putea avea pentru cei 7 milioane de participanti unele decizii viitoare. De asemenea, in spiritul transparentei si dialogului, rugam sa fie data publicitatii aceasta analiza", se arata intr-un comunicat al Asociatiei.

Vineri, vicepremierul Marcel Ciolacu a declarat ca o decizie in privinta pilonului II de pensii nu este luata si sub nicio forma nu este vorba despre desfiintarea acestuia, o decizie viitoare fiind una in interesul romanilor.

"Sub nicio forma nu exista desfiintarea pilonului II de pensii sau marginalizarea. Decizia politica si decizia Guvernului Romaniei va fi o decizie in ceea ce priveste cum este mai bine pentru cetatenii Romaniei", a spus vicepremierul, prezent la Neptun.

Potrivit acestuia, exista variante de lucru, iar raspunsuri exacte se afla la reprezentantii ASF.

Ulterior, Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF) a transmis un comunicat in care reitera ca Pilonul II de pensii este unul solid, cu randamente pozitive, iar daca vor fi constatate disfunctionalitati ale sistemului, vor exista interventii rapide pentru corectarea acestora.

Citeste mai multe despre scandalul pensiilor private:

Guvernul vrea sa reduca la jumatate contributiile la Pilonul II de pensii. 7 milioane de romani vor fi afectatiASF da asigurari ca nu umbla la Pilonul II de pensii: E solid, aduce beneficiiGuvernul anunta, de la sedinta PSD de la Neptun, ca va face modificari la Pilonul II de pensii: Nu ca nu avem bani, ci ca este ingrijoratorTudose confirma ca se fac modificari la Pilonul II de pensii: Statul administreaza mai bine decat privatul ...citeste mai departe despre "Guvernul, somat sa prezinte analiza pe Pilonul II de Pensii: Vor fi afectati 7 milioane de romani" pe Ziare.com

În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
O nouă lege privind sistemul public de pensii, propusă de Ministerul Muncii și adoptată de Parlament la finalul lui noiembrie 2023, va intra în vigoare la 1 septembrie. Printre altele, noile...
#pilon II pensii, #pensii private , #Stiri Pensii