Trei cele mai frecvente greseli pe care le poti face cu privire la pensionare

Marti, 03 Noiembrie 2020, ora 09:30
1625 citiri
Trei cele mai frecvente greseli pe care le poti face cu privire la pensionare
Foto: Pixabay.com

Nu prea este in natura noastra sa economisim, si, cu atat mai mult, sa o facem pe termen foarte lung, adica pe 20-30 de ani. Cu toate acestea, desi pare greu, asta ar trebui sa fie gandirea fiecaruia care vrea sa aiba o batranete cat mai linistita.

Ziare.com iti explica, in cadrul rubricii Educatie Financiara, despre ce greseli fundamentale sa nu faci cand te gandesti la pensionare.

1. Sa crezi ca vei trai mai putin fata de cat se va intampla in realitate. Expertii iti recomanda sa economisesti pentru perioada pensionarii cat sa supravietuiesti pentru 25-30 de ani, nu doar pentru 10 ani. Da, stim, pentru multi este imposibil sa faca astfel de calcule, dar efortul trebuie facut.

2. Sa crezi ca vei avea aceleasi venituri si dupa pensionare. Veniturile tale la pensie vor fi 80% din ce castigi acum, dar pana atunci costul de trai se va dubla, deci banii tai vor pierde din puterea de cumparare.

3. Esti prea sarac pentru un consultant financiar. Nu ar strica sa mergi la o banca pentru a te interesa ce instrumente si produse de investit ai la indemana si cum iti poti face un plan financiar pe termen lung.

Rubrica Educatie Financiara este sustinuta de Libra Internet Bank.

Cauti o casa? Cum sa nu te pacalesti cu "ajutorul" constructorului

Cati bani cheltuiesti anual din bugetul familiei pe lucruri pe care apoi le arunci

Chirie sau rata la credit ipotecar? Optiunea cea mai avantajoasa pentru tine in aceasta perioada ...citeste mai departe despre "Trei cele mai frecvente greseli pe care le poti face cu privire la pensionare" pe Ziare.com

#greseli pensionare, #greseli financiare pensionari, #bani pentru batranete , #Stiri Pensii