Emotiile pensionarului la 100 de lei in decembrie 1989 si in iunie 2018

Marti, 03 Iulie 2018, ora 07:33
1183 citiri
Emotiile pensionarului la 100 de lei in decembrie 1989 si in iunie 2018

Istoria se repeta:

21 decembrie 1989...Ceausescu promitea inca 100 de lei la pensie: "Am hotarat sa majoram pensiile minime de la 800 la 900 de lei. Am hotarat, totodata, ca pensia de urmas sa fie majorata cu 100 de lei". Cu suta de lei a incercat sa linisteasca spiritele populatiei nemultumite de sistemul comunist pregatit sa crape.

28 iunie 2018...Viorica Dancila anunta imediat dupa condamnarea lui Dragnea 100 de lei la pensie: "Punctul de pensie creste cu 10%, la 1.100 de lei". Doar ca sa linisteasca spiritele populatiei nemultumite de Guvernul in care activeaza infractori condamnati penali sustinuti de liderul PSD, condamnat penal si el. Cu suta de lei incearca sa adoarma vigilenta a milioane de romani revoltati de caracterul penal al acestui Guvern.

Instrumentele populiste ale sistemului comunist nu difera cu nimic de cele ale sistemului infractor.

Pensionarii se simt bine cu PSD? Unii vor spune repede DA: nu platesc nicio contributie sociala; impozitul e de 10% numai pentru ceea ce depaseste 2.000 de lei; la dividende platesc impozit de 5%; iar de la 1 iulie, punctul de pensie a crescut cu inca 100 de lei.

Condamnarea lui Dragnea aduce, asadar, la doua-trei puncte de pensie, inca 200-300 de lei pe luna. Ce si-ar putea dori mai mult? Mai apare un condamnat penal in Guvern, mai primesc 100 de lei...

In realitate, angajatii din prezent/pensionarii din viitor nu au aceleasi emotii pentru ca tendintele nu sunt deloc pozitive:

Un salariat mediu roman munceste mai mult de jumatate din an pentru plata taxelor la stat, inclusiv a pensiilor actuale bazate pe contributivitate si a celor aproape 10 mii de pensii speciale aberante...unele ajung la sume ametitoare de chiar 78 de mii de lei/luna/pensionar special.Fara investitii publice in scoli, spitale sau infrastructura!Numarul pensionarilor creste, iar populatia Romaniei scade. Am pierdut deja 3,5 milioane de romani in ultimii 30 de ani si tot cam pe atatia lucreaza in strainatate. Peste 20 de ani un salariat roman va plati contributiile sociale pentru 2 pensionari si jumatate, adica de doua ori mai mult decat in prezent.Deficitul fondului public de pensii revine la peste 10 miliarde de lei si isi va continua cresterea accelerata. Aceste datorii facute an de an pe baza consumului din prezent vor fi platite de catre copiii si tinerii nostri in viitor. Or, aici totul arata o inrautatire a echilibrelor bugetare.

Dar aceste realitati sunt importante pentru putini oameni. Majoritatea nu are nic ...citeste mai departe despre "Emotiile pensionarului la 100 de lei in decembrie 1989 si in iunie 2018" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#majorare pensii, #pensionari Guvern PSD , #Stiri Pensii