Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Demiterea lui Negritoiu n-a mai fost discutata azi la varful Parlamentului si nu se stie de ce

Demiterea lui Negritoiu n-a mai fost discutata azi la varful Parlamentului si nu se stie de ce

Birourile Permanente Reunite (BPR) ale Camerei Deputatilor si Senatului nu au mai luat marti in discutie raportul Comisiilor Economice si de Buget-Finante prin care se solicita revocarea din functie a presedintelui Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), fara a fi precizat motivul amanarii.

"Raportul facut de comisii nu are nicio legatura cu incidentul care mie mi se pare intr-adevar foarte grav generat de compania de asigurari care functioneaza pe pilonul II de pensii fata de care Autoritatea a luat, cel putin asa consider eu, masurile care se impuneau in fata unei actiuni de dezinformare grava cu efecte extrem de negative nu numai asupra celor care sunt participanti in pilonul II de pensii, dar cu reverberatii foarte largi in toata zona economica. Deci nu au legatura una cu alta, deci trebuie tratate complet separat", a declarat presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, la finalul sedintei BPR.

Intrebat daca este nevoie de o analiza in cadrul comisiilor parlamentare in ceea ce priveste scandalul pensiilor private, Tariceanu a negat.

"Nu cred ca trebuie un alt raport, din moment ce autoritatea a luat masurile, cel putin pe subiectul de care vorbeam, a luat masurile care sunt prevazute de regulamentul de functionare al ASF", a mai spus Tariceanu.

Pe de alta parte, liderul deputatilor PSD, Marcel Ciolacu, a declarat, marti, la Parlament, ca presedintele Comisiei de Industrii, Iulian Iancu, l-a informat despre faptul ca singura problema majora a Comisiei este RCA, motiv pentru care "ar fi bine" sa fie invitata, cat mai curand, conducerea ASF la discutii.

"Sunt probleme cu RCA-ul. Si azi am discutat la grup cu domnul Iulian Iancu, presedintele Comisiei (de Industrii - n.red.) si a zis ca cea mai mare problema in acest moment sunt problemele cu RCA-ul si ca ar fi cel mai bine sa invitam conducerea ASF-ului la discutii. Cat de curand. Dansul asta a comunicat, ca singura problema majora la Comisie la dansul este problema cu RCA-ul", a afirmat Marcel Ciolacu.

Biroul Permanent al Senatului a transmis marti Birourilor Permanente Reunite raportul Comisiilor Economice si de Buget ale Camerei Deputatilor si Senatului privind revocarea din functie a sefului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Misu Negritoiu, din cauza modului in care ASF a gestionat criza de pe piata RCA din 2016.

Potrivit raportului din octombrie 2016, Misu Negritoiu nu mai indeplineste conditiile prevazute in legea de functionare a ASF, motiv pentru care co ...citeste mai departe despre "Demiterea lui Negritoiu n-a mai fost discutata azi la varful Parlamentului si nu se stie de ce" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2095 ori
Citeste mai multe despreNegritoiu demitere ASF Parlament