Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Daca Guvernul suspenda Pilonul II, inseamna 2 miliarde de lei pierduti la fondurile de pensii private. Radu Craciun: Trebuie sa luptam pana la capat!

Daca Guvernul suspenda Pilonul II, inseamna 2 miliarde de lei pierduti la fondurile de pensii private. Radu Craciun: Trebuie sa luptam pana la capat!

In cazul in care Guvernul merge pana la capat cu proiectul privind suspendarea contributiilor catre Pilonul II, administratorii fondurilor de pensii private ar avea de suferit.

Radu Craciun, presedintele Asociatiei pentru Pensii Administrate privat (APAPR), a declarat pentru Ziare.com ca impactul in urma unei astfel de decizii va fi foarte mare.

Potrivit proiectului de lege inclus in programul legislativ al Executivului pe 2018, contributiile catre Pilonul II vor fi suspendate in perioada 1 iulie - 31 decembrie 2018, perioada in care administratorii fondurilor de pensii private ar pierde 2 miliarde de lei. Mai mult, in cazul in care suspendarea ar fi pe o perioada mai lunga sau definitiva, pierderea va fi si mai mare.

"Practic, noi primim in jur de 4 miliarde de lei pe an. Pentru 6 luni inseamna 2 miliarde de lei. Raportat la valoarea actuala a activelor, care este 42 de miliarde, inseamna cam 5%. Deci vom avea 5% mai putin pe 6 luni. Este un impact foarte mare. Sunt 5% pe 6 luni si, daca va ganditi la nivelul unui an, este 10% si tot asa", ne-a explicat Radu Craciun.

Presedintele Asociatiei pentru Pensii Administrate privat (APAPR) a dat asigurari ca firmele vor lupta pana la capat si vor face tot ce le sta in putere pentru ca Guvernul sa nu suspende contributiile catre Pilonul II.

"Deocamdata, prioritatea noastra este sa aparam sistemul si sa facem tot ce putem in acest sens. Avem o responsabilitate fata de cei care ne-au lasat banii in incredintare si nu putem parasi asa, pur si simplu, campul de lupta. Trebuie sa luptam pana la capat pentru ei. Este foarte multa confuzie, foarte multe vesti contradictorii", a subliniat Radu Craciun.

Guvernul vrea sa suspende contributiile la Pilonul II. Olguta arunca pisica la Comisia de Prognoza, care spune ca e o greseala

Amintim ca, potrivit unui proiect de lege inclus in programul legislativ al Executivului pe 2018 si publicat duminica seara, Guvernul vrea sa suspende plata contributiilor catre Pilonul II de pensii in perioada 1 iulie - 31 decembrie. Astfel, contributiile CAS urmeaza sa fie incasate integral la buget.

Iata Programul legislativ al Guvernului. Proiectul privind suspendarea contributiilor la Pilonul II se afla la pagina 45

Ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, a declarat la scurt timp ca suspendarea Pilonului II de pensii ar fi doar o solutie propusa de Comisia Nationala de Prognoza, insa Guvernul nu este de acord cu ea si nu o va transpune intr-o ordonanta de urgenta.

...citeste mai departe despre "Daca Guvernul suspenda Pilonul II, inseamna 2 miliarde de lei pierduti la fondurile de pensii private. Radu Craciun: Trebuie sa luptam pana la capat!" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1177 ori