Cati angajati au iesit la pensie in aceasta vara in baza legilor speciale

Vineri, 29 Septembrie 2017, ora 17:16
1953 citiri
Cati angajati au iesit la pensie in aceasta vara in baza legilor speciale
Foto: Arhiva Ziare.com

Vara acestui an a fost marcata de scandalul pensiilor speciale, Ministerul de Interne, Ministerul Apararii, dar si alte institutii fiind afectate de adevarate hemoragii de personal. Mii de politisti, militari sau judecatori s-au grabit sa plece acasa inainte ca guvernul sa inchida robinetul pensiilor speciale.

Opinia publica a fost scandalizata cand a vazut numarul mare al celor care au profitat de cadrul legal avantajos renuntand la cariere, unii chiar la haina militara, in schimbul unor importante sume de bani. Mai mult, s-a aflat cu stupoare ca au existat cazuri de tineri angajati care au iesit la pensie pentru a fi reangajati ulterior tot la stat si a cumula astfel pensia cu salariul.

Premierul Tudose: Au fost hemoragii extraordinare in sistemMinistrul Apararii confirma valul de pensionari din Armata, de teama ca vor scadea pensiile militarilorOlguta Vasilescu anunta ca Guvernul modifica prin OUG pensiile speciale: Economia nu poate sa sustina, sistemul crapaLiderul sindicatelor din Politie: In MAI si-au pensionat toate pilele prin infractiune. Au adus politia nationala de rasul tariiAvem 8.600 de pensionari "speciali". Cine a ajuns sa ia pensie 40.000 de leiFost ministru al lui Ciolos, atac la PSD: Anul trecut promiteau luna de pe cer. Era concurs de marit pensii specialeGuvernul a adoptat ordonanta privind pensiile speciale - pe cine afecteaza si de cand se aplica

Pentru a creiona un tablou cat mai fidel realitatii cu privire la ce s-a intamplat in aceasta vara cu pensionarile reglementate de legile speciale, Ziare.com a solicitat Ministerului Muncii, Casei Nationale de Pensii si altor institutii implicate sa ofere raspunsuri la urmatoarele intrebari:

Cate persoane s-au pensionat de la 1 iulie si pana in 15 septembrie in baza legilor speciale?Care a fost pensia minima si la cat s-a ridicat pensia maxima? Cate persoane au beneficiat de pensii peste media dintre cele doua?Cati dintre cei pensionati au fost reincadrati in diverse functii?Cate angajari s-au facut in intervalul mentionat?

Va prezentam mai jos raspunsurile primite la redactie.

Ministerul Muncii: 37 de diplomati, 23 de aviatori

In intervalul 01.07. - 15.09.2017 au fost inregistrate 302 cereri pentru inscrierea la pensie de serviciu in baza unor legi speciale.

Numarul acestor cereri, structurat pe categorii de legi, este:

Legea nr. 303/2004 (magistrati) = 111

Legea nr. 83/2015 (aviatori) = 23

Legea nr. 215/21.07.2015 (functionar public parlamentar) = 65

Legea nr. 21 ...citeste mai departe despre "Cati angajati au iesit la pensie in aceasta vara in baza legilor speciale" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#pensii speciale, #pensionari , #Stiri Pensii