Cat inseamna plata pensiilor: De peste 4 ori bugetul Sanatatii sau de 5 ori bugetul Educatiei

Luni, 08 Iulie 2019, ora 16:25
2438 citiri
Cat inseamna plata pensiilor: De peste 4 ori bugetul Sanatatii sau de 5 ori bugetul Educatiei
Foto: Facebook/Uniunea Salvati Romania - USR

Guvernul are nevoie de 172,55 miliarde lei pentru a acoperi pensiile in urmatorii patru ani, potrivit recalcularii si majorarii prevazute in noua lege a pensiiilor, promulgata luni de presedintele Klaus Iohannis, atrage atentia Uniunea Salvati Romania.

Asta inseamna, potrivit unui calcul facut de USR, de peste patru ori bugetul cumulat al Ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate, sau de peste cinci ori bugetul actual al Ministerului Educatiei, sau de aproape 15 ori bugetul actual al Ministerului Transporturilor.

"Noua lege a pensiilor a fost promulgata astazi de presedintele Iohannis. Pentru a acoperi pensiile in urmatorii 4 ani, asa cum vor fi ele recalculate si majorate de noua lege, Guvernul, indiferent de coloratura lui politica, va trebui sa gaseasca 172,55 miliarde de lei.

Adica, de peste patru ori bugetul cumulat al Ministerului Sanatatii si al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate. Sau de peste cinci ori bugetul actual al Ministerului Educatiei Nationale. Sau de aproape 15 ori bugetul actual al Ministerului Transporturilor", precizeaza Uniunea Salvati Romania intr-un comunicat postat pe Facebook.

USR subliniaza ca "este imposibil sa ai un asemenea impact bugetar si sa pastrezi pensiile speciale, ba chiar sa le si inmultesti, prin ordonanta de urgenta, asa cum a facut Guvernul Dancila doar pentru a-i satisface pe baronii locali PSD".

Totodata, mai atrage atentia USR, PSD si ALDE nu pot spune ca reformeaza sistemul de pensii si ca elimina inechitatile din sistem, atata timp cat pastreaza pensiile speciale.

Uniunea Salvati Romania avertizeaza ca prin aceasta noua lege a pensiilor coalitia de guvernare urmareste doar atragerea voturilor pensionarilor.

"Este imposibil sa pretinzi ca reformezi sistemul de pensii si ca elimini inechitatile din sistem, asa cum au facut PSD si ALDE, si sa pastrezi pensiile speciale. Altfel, noua lege este doar o farsa de prost gust, orchestrata de coalitia PSD-ALDE doar pentru a atrage voturile pensionarilor.

USR nu se opune maririi pensiilor, dar crede ca majorarile trebuie facute cu responsabilitate bugetar-fiscala. Acum, mai mult ca oricand, trebuie desfiintate pensiile speciale!", mai afirma USR.

Presedintele Klaus Iohannis a semnat, luni, decretul pentru promulgarea Legii pensiilor, adoptata de Parlament in urma cu doua saptamani.

"Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 8 iulie a.c., decretul pentru promulgarea Legii privind sistemu ...citeste mai departe despre "Cat inseamna plata pensiilor: De peste 4 ori bugetul Sanatatii sau de 5 ori bugetul Educatiei" pe Ziare.com

#legea pensiilor impact, #majorare pensii impact , #Stiri Pensii