Guvernul discuta in sedinta extraordinara planul alternativ de masuri

Sambata, 26 Iunie 2010, ora 12:37
1239 citiri
Guvernul discuta in sedinta extraordinara planul alternativ de masuri

Guvernul s-a reunit sambata in sedinta extraordinara pentru a discuta solutiile alternative de echilibrare bugetara dupa ce vineri CCR a decis ca pensiile nu pot fi taiate, informeaza Newsin.

Coalitia a discutat in ?edinta de vineri varianta impozitarii pensiilor mai mici de 1.000 de lei, propusa de Guvern, insa aceasta nu a fost asumata de reprezentantii partidelor, prezenti la intalnire, potrivit unor surse politice.

In prezent, sunt impozitate pensiile mai mari de 1.000 de lei, prin aplicarea cotei de 16% asupra sumei ce depa?e?te aceasta valoare.

Potrivit surselor citate, o cre?tere a TVA la 25% ar putea rezolva problema deficitului de aproximativ 2 miliarde de euro, creat de decizia CCR ca pensiile sa nu fie reduse cu 15% ?i ca pensiile magistratilor sa nu fie afectate de recalculare.

O decizie cu privire la masurile impuse de verdictul de vineri al CCR va fi luata in ?edinta extraordinara de sambata a Executivului.

Curtea Constitutionala a decis vineri, in urma analizarii Legilor pentru care Guvernul ?i-a asumat raspunderea, ca articolul ce prevede reducerea tuturor pensiilor cu 15% este neconstitutional, precum si cel care prevede recalcularea pensiilor de serviciu ale magistratilor.

Reducerea salariilor bugetarilor cu 25% este constitutionala, au decis judecatorii Curtii. FMI a conditionat acordarea urmatoarei tran?e din imprumut de aplicarea masurilor prevazute in cele doua Legi. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#guvern, #plan, #masuri, #sedinta, #ccr , #Recalculare pensii