Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Semne bune: Pensiile facultative au crescut cu 33% in primul trimestru

Semne bune: Pensiile facultative au crescut cu 33% in primul trimestru


Volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative a ajuns la 483,5 milioane lei la sfarsitul primului trimestru, in crestere cu 33% fata de acelasi interval al anului trecut, potrivit APAPR.

"Aceasta evolutie a fost sustinuta inclusiv de extinderea favorabila a regimului deductibilitatii fiscale aplicate contributiilor angajatorilor la pilonul III, incepind cu 1 ianuarie. Aproape 10.000 de romani au inceput sa contribuie, pentru prima data, pentru o pensie facultativa in primul trimestru al acestui an, numarul lor total ajungand la circa 270.000", se arata in comunicat.

Potrivit APAPR, contributiile virate de participanti in conturile personale de pensii facultative au crescut in primul trimestru cu 14% fata de aceeasi perioada din 2011, iar activele totale gestionate de fondurile facultative de pensii au depasit 483 milioane lei.

Numarul participantilor a ajuns la 270.000 la finalul lunii martie 2012, cu aproape 40.000 mai multi decat in urma cu un an. Totodata, numarul participantilor nou-intrati in primul trimestru din 2012 este de 9.415, cu 5% mai multi decat in aceasi interval al anului trecut.

Contributiile brute incasate de fondurile de pensii au fost in primul trimestru in valoare de 30,5 milioane lei, cu 13,7% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. "Densitatea contributiilor ramane o problema si pentru pilonul III, insa nu exista in acest moment statistici publice privind gradul de (ne)incasare a contributiilor de catre fondurile de pensii facultative", se mai spune in comunicat.

In total, activele nete administrate de fondurile de pensii private obligatorii si facultative au ajuns la 7,75 miliarde de lei la sfarsitul lunii martie, respectiv 1,77 miliarde euro sau 1,27% din PIB.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 1690 ori