Valoarea pensiei sociale minime va fi stabilita anual

Joi, 27 Mai 2010, ora 16:01
1452 citiri
Valoarea pensiei sociale minime va fi stabilita anual

Pensia sociala minima, care este in prezent de 350 de lei, se va numi "indemnizatie sociala pentru pensionari", iar valoarea ei va fi stabilita anual in raport cu evolutia indicatorilor macroeconomici si cu resursele financiare, arata proiectul de Lege pentru care Guvernul isi asuma raspunderea, relateaza NewsIn.

"De la data intrarii in vigoare a prezentei Legi, in cuprinsul actelor normative in vigoare, sintagma "pensie sociala minima garantata" se inlocuieste cu sintagma "indemnizatie sociala pentru pensionari. (...)

Incepand cu data intrarii in vigoare a prezentei Legi, nivelul indemnizatiei sociale pentru pensionari (...) se stabileste anual, prin legile bugetare, si poate fi modificat, in raport cu evolutia indicatorilor macroeconomici si cu resursele financiare", se arata in textul proiectului de Lege privind "stabilirea unor masuri necesare in vederea restabilirii echilibrului bugetar".

Guvernul a decis miercuri ca pensia sociala minima sa fie exceptata de la reducerea de 15% care se aplica, pana la finele anului 2010, pensiilor din sistemul public. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#minima, #pensie, #sociala, #valoare , #Pensii sociale