Zero lei in contul de pensie obligatorie

Miercuri, 01 Iunie 2011, ora 10:51
1730 citiri
Zero lei in contul de pensie obligatorie

Angajatorii nu au virat niciun ban in 5% dintre conturile de pensii private obligatorii, pilonul II.

Procentul este in scadere, la lansarea sistemului de pensii private obligatorii 23% dintre conturi fiind goale, conform lui Mircea Oancea, presedintele Comsiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, citat de evz.ro.

In acest moment, in sistemul de pensii private din pilonul II sunt inscrise aproximativ 5,3 milioane de persoane. Acest lucru inseamna ca angajatorii nu au virat niciun leu in 250.000 de conturi.

In primii doi ani de la lansarea sistemului, media celor care isi schimbau fondul de pensii obligatorii era de aproximativ 600 de persoane pe luna. Acum numarul acestora a scazut la 200 de angajati.

Motivul acestei scadere este interdictia primita de agentii de marketing de a se implica in decizia de transfer a clientilor.

In ceea ce priveste pensiile facultative din Pilonul III, Oancea estimeaza ca numarul acestora va ajunge la aproximativ 260.000 pana la sfarsitul anului. In 2011, au fost incheiate 3.000 - 4.000 de contracte pentru pensii facultative in fiecare luna, 234.000 de romani avand un astfel de cont la sfarsitul lunii aprilie.

În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
În ce măsură poate fi majorată vârsta de pensionare. Speranța de viață în România, la coada Europei
O nouă lege privind sistemul public de pensii, propusă de Ministerul Muncii și adoptată de Parlament la finalul lui noiembrie 2023, va intra în vigoare la 1 septembrie. Printre altele, noile...
#fond pensii private, #pensie privata facultativa, #pensie privata obligatorie, #pilonul ii, #pilonul iii , #Pensii private