Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Sprijin la batranete: Cat va costa pensia privata facultativa

Sprijin la batranete: Cat va costa pensia privata facultativa


Pensia privata facultativa ar trebui sa faca parte din planificarea financiara a oricarei persoane trecute de 30 - 35 de ani, in conditiile in care pensia oferita de stat este, de cele mai multe ori, destul de mica.

In comparatie cu pensiile private obligatorii (Pilonul II), pentru pensia privata facultativa (Pilonul III) nu exista limitari in functie de varsta. Astfel, pentru a primii banii din pensia privata, trebuie sa dati bani pentru cel putin 90 de contributii lunare, chiar daca nu sunt consecutive si sa aveti peste 60 de ani.

De asemenea, puteti opta sa depuneti pana la 15 la suta din veniturile brute lunare in fondul pensiei private facultative.

In plus, si angajatorii au posibilitatea sa ofere angajatilor pachete de pensii private facultative, pentru care beneficiaza de deduceri fiscale de 400 de euro pe an pentru fiecare angajat si 400 euro/an pentru angajator.

Citeste mai multe despre Sprijin la batranete: Cat va costa pensia privata facultativa pe Ziare.com.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1996 ori