Sprijin la batranete: Cat va costa pensia privata facultativa

Joi, 13 Iunie 2013, ora 08:26
2414 citiri
Sprijin la batranete: Cat va costa pensia privata facultativa

Pensia privata facultativa ar trebui sa faca parte din planificarea financiara a oricarei persoane trecute de 30 - 35 de ani, in conditiile in care pensia oferita de stat este, de cele mai multe ori, destul de mica.

In comparatie cu pensiile private obligatorii (Pilonul II), pentru pensia privata facultativa (Pilonul III) nu exista limitari in functie de varsta. Astfel, pentru a primii banii din pensia privata, trebuie sa dati bani pentru cel putin 90 de contributii lunare, chiar daca nu sunt consecutive si sa aveti peste 60 de ani.

De asemenea, puteti opta sa depuneti pana la 15 la suta din veniturile brute lunare in fondul pensiei private facultative.

In plus, si angajatorii au posibilitatea sa ofere angajatilor pachete de pensii private facultative, pentru care beneficiaza de deduceri fiscale de 400 de euro pe an pentru fiecare angajat si 400 euro/an pentru angajator.

Citeste mai multe despre Sprijin la batranete: Cat va costa pensia privata facultativa pe Ziare.com.

#pensie privata facultativa, #planificare financiara, #conditii pensii private, #contributii pensii private , #Pensii private