Pilonul II, randament mediu de 9,9% in S1

Luni, 05 Iulie 2010, ora 15:04
1463 citiri
Pilonul II, randament mediu de 9,9% in S1

Fondurile de pensii private obligatorii (pilonul II) au obtinut in primul semestru un randament mediu ponderat de 9,9%, in timp ce performantele fondurilor din ultimele 12 luni s-au ridicat la 20,7%, a anuntat, luni, Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), precizeaza NewsIn.

"Performantele obtinute de fondurile de pensii private in prima jumatate a acestui an sunt cu atat mai importante cu cat climatul investitional a fost neprielnic. 

Prelungirea recesiunii economice globale, ingrijorarea privind o eventuala criza a datoriilor publice ale statelor europene, problemele economice si bugetare ale Romaniei - toti acestia au fost factori de risc si incertitudine pentru piata financiara in general si pentru fondurile de pensii in special", a declarat presedintele APAPR, Crinu Andanut, intr-un comunicat.

De la lansare si pana in prezent, fondurile de pensii private obligatorii (Pilonul II, lansate in luna mai 2008) au inregistrat un randament mediu anualizat de 16,6%.

Activele nete administrate de toate fondurile de pensii private din Romania au depasit 3,6 miliarde lei la jumatatea acestui an.

Plasamentele in actiuni listate au influentat cel mai mult diferentele de performanta intre fondurile de pensii private, in conditiile in care pietele bursiere au manifestat o volatilitate foarte ridicata in primul semestru al acestui an, se mai arata in comunicatul APAPR.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#fonduri, #pensii, #pilon, #II , #Pensii private