Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Piata pensiilor facultative a sporit in septembrie cu circa 5%

Piata pensiilor facultative a sporit in septembrie cu circa 5%

Volumul total de active nete administrate de fondurile de pensii facultative (pilon III) a ajuns la aproape 300 milioane lei (70 milioane euro) la sfarsitul lui septembrie, in crestere cu circa 5% fata de august, a anuntat luni Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), transmite NewsIn.

Fondurile de pensii private facultative au obtinut in primele noua luni un randament mediu de 10,2%, iar de la lansare (mai 2007) si pana in prezent, randamentele investitionale medii anuale sunt de 9,3%.

"In pofida recesiunii prelungite si a conditiilor nefavorabile de pe pietele financiare, fondurile de pensii au continuat sa investeasca prudent si profitabil, consolidandu-si rezultatele pozitive de pana in prezent.

Acest fapt nu face decat sa demonstreze caracterul viabil pe termen lung al sistemului de pensii private, care a traversat cu succes aceasta perioada de riscuri si incertitudini economice si financiare", a declarat presedintele APAPR, Crinu Andanut.

Activele cumulate ale fondurilor de pensii private obligatorii si facultative au depasit 4,18 miliarde de lei la sfarsitul lunii septembrie, echivalentul a 980 de milioane de euro.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1288 ori
Citeste mai multe desprepiata pensii facultative milioane pilon