Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pensiile facultative OTP trec la Generali

Pensiile facultative OTP trec la Generali

Fondul de Pensii Facultative OTP Strateg va fi absorbit de Fondul de Pensii facultative Stabil, administrat de Generali, conform NewsIn.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) precizeaza ca participantii care nu sunt de acord cu prevederile prospectului schemei de pensii facultative ale fondului absorbant se vor putea transfera fara pena litati de transfer la oricare alt fond de pensii facultativ, in termen de 45 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea.

Fuziunea se va putea finaliza numai la o data ulterioara acestui termen.


"Mentionam ca procesul de autorizare a fuziunii in sistemul pensiilor facultative cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, potrivit prevederilor Normei nr. 1/2011 care stabileste si regulile privind protectia participantilor in aceasta situatie.


Astfel, autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa informarea participantilor cu privire la modalitatea si perioada de desfasurare a procesului de fuziune a fondurilor de pensii facultative si obtinerii acordului majoritatii participantilor", se mai mentioneaza in comunicat.


Totodata, CSSPP mentioneaza ca administratorul fondului de pensii care urmeaza a fi absorbit are obligatia de a transmite participantilor fondului de pensii facultative documentul de informare si consultare precum si de a publica acest document in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala, pe o perioada de cel putin trei zile consecutive.


Totodata, aceste informatii se vor regasi pe pagina proprie de internet a administratorilor fondurilor de pensii facultative implicate in fuziune, unde se vor mentine pe toata perioada de desfasurare a fuziunii.


"Precizam ca, de la data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii facultative, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit", se mai spune in comunicat.


In prezent, pe piata pensiilor facultative isi desfasoara activitatea un numar de 13 fonduri de pensii facultative si 10 administratori autorizati, supravegheati si controlati de catre CSSPP.


Conform ultimelor date disponibile, la finalul semestrului I 2011, in sistemul pensiilor facultative erau inscrisi 241.408 de participanti, iar activele nete acumulate insumau aproape 385,32 milioane lei.


In aceeasi sedinta, Consiliul CSSPP a analizat si aprobat autorizarea AVIVA Pensii Private - Societate de Administare a Fondurilor de Pensii Private ca societate de administrare a fondurilor de pensii facultative.


CSSPP a mai aprobat autorizarea prospectului actualizat al schemei de pensii facultative pentru Fondul de Pensii Facultative Pensia mea, precum si autorizarea prealabila a preluarii administrarii Fondului de Pensii Facultative Pensia mea de catre AVIVA Pensii Private - Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private de la AVIVA Asigurari de Viata.


"Precizam ca operatiunea de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative (Pilonul III) de catre un administrator al unui fond de pensii administrat privat (Pilonul II) se supune prevederilor Normei nr. 8/2010 emisa de CSSPP in aplicarea Legilor de baza ale sistemului de pensii private.


Astfel, in conformitate cu regulile impuse de Norma nr. 8/2010, S.C. AVIVA Asigurari de Viata S.A. va transmite, in scris tuturor participantilor la Fondul de Pensii Facultative Pensia mea notificarea privind procesul de preluare a administrarii acestuia de catre AVIVA Pensii Private - Societate de Administare a Fondurilor de Pensii Private", se precizeaza in comunicat.


In termen de 30 de zile calendaristice de la data informarii, participantii se vor putea transfera fara penalitati la orice alt fond de pensii facultative, daca nu sunt de acord cu preluarea administrarii fondului.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1254 ori