Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

OTP Fond de Pensii estimeaza ca va administra active de minim 15 milioane euro in urmatorul an

OTP Fond de Pensii estimeaza ca va administra active de minim 15 milioane euro in urmatorul an
OTP Fond de Pensii crede ca va administra active de 15-20 milioane euro in 2008, a declarat marti presedintele fondului, Marius Florea.

Presedintele OTP Fond de Pensii estimeaza ca activele administrate la nivelul intregii piete se vor ridica la 150-200 milioane euro in anul urmator.

OTP Fond de Pensii mizeaza pe un numar de 150.000-200.000 de participanti, respectiv 10% din piata. Luni au aderat la fondul OTP 4.820 de persoane, a mentionat Florea.

Compania a investit 1 milion euro in pregatirea agentilor de marketing, iar in prezent are sapte brokeri si 2.103 de agenti proprii, dintre care 110 sunt din reteaua bancii si 205 de la OTP Garancia.

OTP Fond de Pensii acorda agentiilor sai de marketing un comision de 30 euro pentru fiecare participant atras, iar presedintele fondului a estimat ca, la nivelul intregii piete, vor fi cheltuite cu aceste comisioane peste 100 milioane euro.

Marius Florea a declarat pentru NewsIn ca se asteapta ca numarul agentilor proprii sa creasca la 3.000 de persoane in urmatoarele doua saptamani de la 2,103, cati sunt in prezent. Potrivit politicii OTP Fond de Pensii, brokerii nu au o pondere mare in cadrul companiei, ci se axeaza mai mult pe agentii proprii de marketing.

OTP Fond de Pensii are un capital social de 8 milioane euro, iar depozitarul sau este Banca Comerciala Romana (BCR). Compania "OTP Fond de Pensii Administrat Privat", care administreaza fondul "OTP Fond de Pensii", va investi doua treimi din fonduri (66%) in instrumente cu grad de risc scazut, respectiv in titluri de stat, obligatiuni municipale si corporative.

"Trebuie sa revenim cu picioarele pe pamant. Pensile private sunt un domeniu de administrare a activelor si nu trebuie sa ne asteptam ca la pensionare sa avem toti yahturi si sa stam la plaja in tarile calde", a mai spus Florea.

Presedintele OTP Fond de Pensii estimeaza ca perioada de colectare, care va demara in luna martie, si va dura circa noua luni.

Actionarii companiei OTP Fond de Pensii, parte a OTP Group, sunt OTP Penztarszolgaltato ZRT, cu 51% din actiuni si OTP Garancia Biztosito ZRT cu 49%.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 842 ori