Noua din zece romani prefera sa cumpere servicii si produse financiare direct de la consultanti

Joi, 10 Ianuarie 2008, ora 13:12
987 citiri
Noua din zece romani prefera sa cumpere servicii si produse financiare direct de la consultanti

Nouazeci la suta dintre romani prefera sa se intalneasca direct cu un consultant financiar atunci cand cumpara servicii si produse financiare, arata un studiu de piata realizat de catre GFK Romania, la comanda Aviva plc.

Astfel, Romania ocupa locul al treilea intr-un top al tarilor care prefera intalnirea directa cu un consultant financiar, metoda care devanseaza pe cele ale vanzarilor prin telefon, prin posta sau prin internet. Pe primul loc in clasament se afla locuitorii din Sri Lanka, in timp ce ultimul loc este ocupat de olandezi, mai arata studiul.

"Rezultatele cercetarilor de piata pe care le-am realizat ne-au confirmat faptul ca atunci cand iau o decizie de cumparare, pentru romani criteriile de baza sunt siguranta si increderea", a declarat directorul executiv al Aviva Grup Romania, Shah Rouf.

Un alt aspect relevat de studiul prezentat de Aviva reflecta ca aproape jumatate dintre romani prefera sa mearga la o societate de asigurare pentru o pensie privata si mai putin de 30% dintre romani aleg sa-si incheie o pensie privata la o banca. La societatile de brokeraj, specializate in astfel de servicii, apeleaza mai putin de 10% dintre persoanele interesate, in timp ce restul merg la alte institutii financiare.

GFK Romania a facut aceasta cercetare de piata in peste 20 de tari de pe patru continente, cu scopul principal de a determina atitudinea respondentilor fata de economisirea pe termen lung.

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.