Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Nivelul contributiei la pilonul II ramane la 2,5% in 2010

Nivelul contributiei la pilonul II ramane la 2,5% in 2010

Asociatia pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR) a primit recent confirmarea oficiala din partea autoritatilor romane ca nivelul contributiei la fondurile de pensii private obligatorii (pilon II) ramane la nivelul de 2,5% in acest an, urmand sa urce la 3% in 2011, potrivit NewsIn.

"APAPR a primit confirmarea oficiala din partea autoritatilor romane ca nivelul contributiei la fondurile de pensii private obligatorii ramane anul acesta la nivelul de 2,5% din venitul brut al salariatilor, iar in 2011 va fi majorat la 3%. Aceasta a fost concluzia in urma discultiilor purtate de catre Guvern cu institutiile financiare internationale, in contextul stabilirii politicii fiscale pe urmatorii ani", a declarat vineri vicepresedintele APAPR, Cornelia Coman.

Guvernul a inghetat pentru anul trecut la 2% contributia la pensiile private obligatorii, intarziind schema de majorare treptata a contributiilor inca din al doilea an de la lansarea sistemului.


Pentru 2010, statul a decis in cele din urma sa majoreze contributia la pilonul II la 2,5%.


Ministerul Finantelor Publice (MFP) avea intentia sa sisteze de la 1 iunie virarea a 2% din venitul brut al salariatilor catre sistemul de pensii private obligatori (pilon II), urmand sa se ajunga la un nivel al contributiei de doar 0,5% in acest an.


In programul initial pe care se bazau investitorii la lansarea pilonului II de pensii in Romania, nivelul cotributiei la pensiile private obligatorii urma sa se majoreze cu 0,5 puncte procentuale in fiecare an, incepand din 2009, pana ce urma sa ajunga la 6% din salariul brut al participantilor intr-un interval de opt ani.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1334 ori
Citeste mai multe desprecontributie pensii private