Interamerican Pensii Private planuieste investitii de un milion euro in imagine

Miercuri, 30 Mai 2007, ora 14:32
1042 citiri

Interamerican Pensii Private crede ca va avea o cota de piata de 10% si spera sa obtina chiar 15% dupa ce va demara campania de marketing, in care va investi un milion euro, a spus, miercuri, presedintele companiei, Frans van der Ent.

"Dorim sa investim in campanie mai mult decat media din piata", a declarat van der Ent. El a mai spus ca planul de afaceri al Interamerican Pensii Private arata ca firma va afisa pierderi in urmatorii trei ani, ca urmare a investitiiilor in extinderea bazei de clienti.

El a mai spus ca firma are o abordare echilibrata in ce priveste administrarea fondului, astfel incat portofoliul de investitii are un grad scazut de risc. Plasamentele fondului vor fi in proportie de 35% in obligatiuni guvernamentale, 20% pe piata de capital, 20% in obligatiuni corporative, 15% in obligatiuni municipale si 10% in bonduri de trezorerie.

Presedintele Interamerican Pensii Private, Frans van der Ent, a estimat ca vor fi zece vanzatori de pensii private care se vor inscrie pentru administrarea de fonduri de pensii private, insa numai sapte sau opt vor ramane in piata in urmatorii zece ani, in conditiile in care el considera ca piata are o capacitate totala de maximum zece companii.

"Ma astept ca tot mai multe companii sa doreasca sa investeasca, sa isi puna capitalul la lucru, insa nu cred ca toti vor obtine o cota de piata de 10%", a mai spus van der Ent. Presedintele Interamerican Pensii Private a estimat ca volumul total al pietei numara trei milioane de potentiali clienti pentru pilonul II de pensii private obligatorii, iar o cota de 10% ar reprezenta 300.000 persoane.

Van der Ent a precizat ca firmele vor putea lucra si cu mai putin de 10% din piata, "daca vor tinti contributii mai mari la fondul de pensii". Structura portofoliului de clienti este neclara, in prezent, pentru majoritatea companilor de profil, a mai spus van der Ent.

"Ne concentram pe pilonul II de pensii. E o abordare diferita de alte companii, cea mai buna optiune in opinia noastra", a mai spus presedintele Interamerican Pensii Private.

Van der Ent a precizat ca schimbarea legislatiei ar putea fi un risc pentru pilonul II de pensii, care ofera un avantaj in ce priveste resursele.

Interamerican Romania a depus in 16 mai cererea de autorizare a companiei Interamerican Pensii Private, care va opera atat pe segmentul pensiilor facultative (pilonul III), cat si pe cel al pensiilor obligatorii administrate privat (pilonul II).

Compania de pensii private a Interamerican va avea un capital social de 5,5 milioane euro.

Interamerican opereaza in Romania din 1995, ca subsidiara a grupului elen Interamerican, care a fost preluat, in 2001, de grupul olandez Eureko Group BV. Eureko detine circa 92,38% din capitalul social al grupului elen.

Interamerican Romania a incheiat anul financiar 2006 cu un volum de prime brute subscrise, valabil pentru toate categoriile de asigurari, de 53,162 milioane lei, in crestere cu 14% fata de nivelul din 2005. Cresterea cea mai mare, de 23%, a fost inregistrata de sectorul asigurarilor de viata, segment pe care cuantumul primelor brute subscrise a atins valoarea de 27,411 milioane lei. Dintre acestea, asigurarile de viata legate de investitii au marcat o crestere cu 99% fata de 2005.

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)