Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Interamerican Pensii a primit autorizarea ca administrator al fondului de pensii administrat privat

Interamerican Pensii a primit autorizarea ca administrator al fondului de pensii administrat privat
Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private a avizat si prospectul schemei de pensii administrate privat pentru fondul de pensii Interamerican mentionat mai sus, si si-a oferit acordul pentru actul individual de aderare al companiei de pensii.

Prospectul schemei de pensii administrate privat de catre Interamerican Pensii este in conformitate cu legislatia in vigoare si prevede structura pe active a politicii investitionale.

Mai exact, investitiile vor fi facute in instrumente ale pietei monetare in promotie de 10%, in titluri de stat emise de Ministerul Finantelor Publice din Romania, emise de state membre ale UE sau apartinant SEE (Spatiul Economic European) in proportie de 35%, obligatiuni si alte valori mobiliare emise de autoritatile publice locale din Romania, state membre ale UE sau apartinand SEE in proportie de 15%, actiuni tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania, statele membre ale UE sau apartinand SEE in proportie de 20% si obligatiuni corporatiste tranzactionate pe piete reglementate si supravegheate din Romania sau din statele membre UE sau apartinand SEE in proportie de 20%.

Politica de investitii a fondului Interamerican - Fond de Pensii Administrat Privat urmareste obtinerea celei mai ridicate performante, compatibila cu profilul de risc al fondului si practicilor prudentiale. Strategia de investitii este conceputa pe termen lung, iar activele vor fi diversificate in mod corespunzator, astfel incat sa se evite dependenta excesiva de un anumit activ sau emitent. Gradul de risc al fondului este definit ca mediu.

In mai 2007, Interamerican Romania a depus cererea de autorizare pentru compania de pensii si in iunie a obtinut autorizarea de func?ionare pentru compania SC Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat SA. Aceasta companie va opera pe pilonul al II-lea de pensii si este condusa de Frans van der Ent, CEO INTERAMERICAN Group in Romania.

"Asteptam cu nerabdare startul campaniei pentru pensiile private. Tinand cont de stadiul avansat al sistemului nostru operational, de capacitatile excelente ale echipei de profesionisti care alcatuieste Interamerican Pensii, de succesul obtinut in cadrul campaniei de recrutare a agentilor de marketing, putem sustine ca obiectivul nostru de a obtine 10%-15% din piata pensiilor private este realizabil", a declarat Frans van der Ent, CEO Interamerican Romania Group.

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata prin e-mail ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 834 ori