Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

ING Fond de Pensii mizeaza pe 1,3 milioane de aderenti, daca participa la loterie

ING Fond de Pensii mizeaza pe 1,3 milioane de aderenti, daca participa la loterie
ING Fond de Pensii estimeaza ca va ajunge la 1,3 milioane de aderenti dupa redistribuirea aleatorie a romanilor nehotarati, care considera ca ii va aduce aproximativ 150.000 de participanti, a spus pentru NewsIn directorul general al companiei, Radu Vasilescu.

"ING Fond de Pensii a inregistrat deja 1.150.000 de aderenti atrasi fara sa luam in calcul aderentii atrasi pe 16 si 17 ianuarie, iar dupa loterie consideram ca vom ajunge la circa 1,3 milioane de participanti", a precizat Vasilescu care a adaugat ca in urma loteriei ar putea primi in jur de 150.000 de romani.

Seful ING Fond de Pensii considera ca va pierde numai 2-2,5% din cota de piata, in conditiile in care compania pe care o conduce ar fi scoasa de la loteria pentru redistribuirea aleatorie a romanilor nehotarati, alaturi de Allianz-Tiriac Fond de Pensii.

Compania Aviva a solicitat, miercuri, printr-o scrisoare deschisa, distribuirea romanilor care nu isi aleg un fond de pensii private obligatorii pana pe 17 ianuarie doar catre administratorii cu o cota de piata mai mica de 20%. Scrisoarea a fost trimisa de compania Aviva catre Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP), Ministerul Muncii, Familiei si Egalitatii de Sanse (MMFES) si catre membrii Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR).

Directorul general al ING Fond de Pensii precizase, miercuri, ca o astfel de initiativa este neconstitutionala si va lua toate masurile necesare pentru ca la distribuirea aleatorie sa participe toti administratorii.

Directorul general al ING Asigurari de Viata, Bram Boon, estimase la inceputul lunii noiembrie 2007 ca fondul de pensii al grupului ING va atrage contributii de circa 84 milioane euro in primul an de activitate, in conditiile in care societatea va avea 1 milion de participanti, asa cum si-a propus. El a luat in considerare salariul mediu pe economie, de circa 350 euro, si contributia prevazuta de lege, de 2%, care va genera venituri medii anuale de 84 euro pe aderent.

Dupa primele sapte raportari, ING a ajuns la 1,066 milioane aderenti (33,54% din piata), locul secund fiind ocupat de Allianz-?iriac, cu 798.753 participanti (25,13% din piata) atrasi de la startul campaniei, iar pe locul al treilea se situeaza Generali, cu 301.906 participanti (9,50% din piata), potrivit datelor publicate de CNPAS.

Repartizarea aleatorie este definita in norma 31/2007 privind aderarea initiala si evidenta participantilor la fondurile de pensii private obligatorii. Procedura de aderare initiala la fondurile de pensii de pe pilonul II a inceput pe 17 septembrie 2007 si urmeaza sa se incheie pe 17 ianuarie 2008. Repartizarea va fi facuta de catre Casa Nationala de Pensii si Alte Drepturi de Asigurari Sociale (CNPAS), sistemul informatic fiind cel care va alege in locul lor.

Numarul de participanti care vor intra in sistemul pensiilor private obligatorii este estimat de jucatorii din piata la circa 3,4 milioane de persoane "eligibile".

In primul an de activitate, 2% din contributia totala de 9,5% pentru asigurarile sociale pe care o plateste fiecare angajat va ajunge in administrare privata. Ponderea va creste anual cu cate o jumatate de punct procentual, pana la atingerea nivelului de 6% aplicat venitului lunar brut, intr-un interval de opt ani.

<b>Bloombiz</b>

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 820 ori