Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

In batalia de pe piata pensiilor obligatorii, zarurile au fost aruncate

In batalia de pe piata pensiilor obligatorii, zarurile au fost aruncate
Numarul angajatilor care au aderat la un fond de pensii privat obligatoriu (Pilonul II) depaseste 1,5 milioane de persoane, ceea ce reprezinta circa 45% din totalul persoanelor eligibile, respectiv circa 3,4 milioane de persoane, a declarat, ieri, Besim Jawad, directorul general al Interamercian Pensii.

"Conform datelor oficiale, peste 1,16 milioane de persoane au aderat la Pilonul II, dar credem ca numarul celor care au semnat un contract de adeziune este mult mai ridicat, pentru ca administratorii nu au centralizat toate cererile", a spus Jawad.

El a adaugat ca, in conditiile in care aproape jumatate din numarul persoanelor eligibile a aderat, este putin probabil ca ierarhia pe Pilonul II sa cunoasca schimbari profunde pana la finele campaniei de aderare.

"Asa cum s-a intamplat si in alte state unde reforma pensiilor a inceput, piata de profil este dominata de cativa jucatori, iar cei care au intrat pe Pilonul II relativ tarziu nu au prea multe sanse sa atraga un numar suficient de adeziuni pentru a rezista pe acest segment de piata", a apreciat reprezentantul Interamerican Fond de Pensii.

Potrivit legii, un fond de pensii trebuie sa aiba minimum 50.000 de participanti si se constituie prin contract de societate civila. Numarul minim de participanti prevazut trebuie realizat in perioada primilor trei ani de la data constituirii fondului de pensii.

Unii au aderat la doua fonduri

Campania de aderare la Pilonul II a inceput pe 17 septembrie si se va incheia pe 17 ianuarie 2008.

Continuarea in Evenimentul Zilei

Bloombiz

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 693 ori