GFk: romanii prefera sa investeasca in imobiliare decat in pensii facultative

Marti, 08 Iunie 2010, ora 14:43
1550 citiri
GFk: romanii prefera sa investeasca in imobiliare decat in pensii facultative

Piata pensiilor facultative (pilon III) are un potential de 1,3 milioane romani, reprezentand 11% din totalul populatiei cu varsta cuprinsa intre 18 si 55 de ani, care au venituri mai ridicate si ar putea contribui la un fond de pensii facultative, arata un studiu realizat de GfK Romania, transmite NewsIn.

Cei 1,3 milioane de romani au resursele financiare necesare si sunt procupati de situatia lor financiara la varsta pensionarii, potrivit studiului, care a fost realizat in luna mai, pe un esantion de 1.000 de persoane la nivel national.

"Pensiile private au competitie puternica din partea altor modalitati de investitii sau economisire, dar si din parea altor prioritati pe care le are consumatorul roman.

Este un moment oportun pentru a trezi interesul, ingrijorarea, fata de situatia materiala la varsta pensionarii si totodata pentru a promova pensiile private, punandu-se accent pe avantajele acestora fata de alte modalitati de economisire si investitie", a declarat, marti, Alexandru Terecoasa, cercetator in cadrul GfK Romania.

Ca modalitate de investitii sau de economisire, pensiile private facultative sunt printre cele mai putin atractive modalitati de economisire in randul romanilor, cu doar 10% dintre respondenti, la polul opus aflandu-se investitiile in sectorul imobiliar, cu 66% dintre intervievati, mai arata studiul GfK Romania.

Sectorul imobiliar este urmat de produsele de economisire bancare, pentru care ar opta 50% dintre respondenti, si obiectele de valoare, pe care le gasesc atractive 24% dintre intervievati.

Asigurarile de viata sunt atractive pentru 19% dintre respondenti, iar in obligatiuni, actiuni sau bursa ar investi 18% dintre cei intervievati, in timp ce 16% dintre cei chestionati ar pastra banii acasa.

Pe ultimul loc in optiunile de economisire ale respondentilor se afla pensiile private.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#gfk, #pensii, #private, #venituri , #Pensii private