Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Fondul de Garantare pentru pensiile private va fi condus de un consiliu

Fondul de Garantare pentru pensiile private va fi condus de un consiliu

Fondul de garantare pentru pensiile private obligatorii (pilonul II), care va fi infiintat printr-o lege speciala, va fi o institutie de drept public condusa de un consiliu in care vor fi reprezentanti de la CSSPP, adminsitratori si ministere, a spus presedintele CSSPP, Mircea Oancea.

"Fondul de Garantare va fi constituit ca o institutie de drept public, condusa de un consiliu in care vor fi reprezentanti ai Comisiei, ai administratorilor, ai Ministerului Economiei si Finantelor, precum si reprezentanti din Ministerul Muncii si, poate, din Ministerul Justitiei", a mentionat Oancea.


El a adaugat ca proiectul Fondului a ramas "in mare parte pe structura initiala".


Modificarile ulterioare au fost facute pentru ca Fondul sa fie dupa modelul celui din sistemului bancar si nu o societate pe actiuni, cum fusese prevazut anterior.


"La inceputul anului viitor, cel tarziu, ne propunem sa fie in circuitul guvernamental", a mai spus Oancea.


"Ordonanta de urgenta a fost deja adoptata saptamana trecuta si se astepta publicarea ei in Monitorul Oficial. Mai un avem termen de 120 zile ca sa o propunem in dezbatere Parlamentului ", a adaugat presedintele CSSPP.


Fondul de Garantare va fi constituit cu contributii initiale de la administratori, iar ulterior nivelul acestora se va decide de catre specialisti in functie de riscuri, de volumul de active, a mentionat seful CSSPP.


Oancea a reamintit ca spera ca Fondul sa devina operational in prima parte a anului viitor, in conditiile in care nu poate estima cat dureaza intreg circuitul legislativ.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1221 ori