Fondul de garantare a pensiilor private va plasa banii in instrumente cu risc minim

Marti, 26 Iunie 2007, ora 11:02
876 citiri

Fondul de garantare a pensiilor private va plasa banii instrumente cu lichiditate mare si risc scazut, dar nu s-a luat inca o decizie in ce priveste forma de organizare a acestuia, a declarat, marti, Mircea Oprea, presedintele CSSPP .

"Nu s-a laut inca o decizie in ce priveste forma de otganizare a fondului de garantare, daca va fi o societate pe actiuni, sau o entitate organizata sub alta forma, astfel icat sa functioneze eficient", a spus Oprea, presedintele Comisiei de Supraveghere a Pensiilor Private (CSSPP).

Presedintele arbitrului pietei pensiilor private a spus ca, in piata financiara exista rezolvari diferite. Piata asigurarilor are un fond de garantare ca un departament in cadrul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA).

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) are un fond de garantare organizat ca o companie pe actiuni, dar am inteles ca sunt probleme. Sistemul bancar are un fond de garantare a economiilor populatiei. Noi inca n-am decis care va fi forma de organizare", a explicat Oancea.

El a mai mentionat ca Legea 204 "ne trimte mai degraba spre constituirea ca o societate pe actiuni".

Bloombiz

(Sursa: NewsIn)