CSSPP vrea sa reglementeze mai clar procesul de preluare a unui fond de pensii facultative

Vineri, 30 Aprilie 2010, ora 13:15
1156 citiri
CSSPP vrea sa reglementeze mai clar procesul de preluare a unui fond de pensii facultative

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private a publicat, vineri, pe pagina web a institutiei, un proiect de act normativ care vizeaza reglementarea mai clara si consistenta a procesului de preluare a unui fond de pensii facultative, a etapelor si a documentelor necesare acestei operatiuni.

"Proiectul de act normativ este publicat inaintea parcurgerii procedurii de aprobare a acestuia de catre Consiliul Comisiei, astfel incat persoanele interesate sa poata lua cunostinta de continutul acestuia si sa formuleze propuneri si observatii. Mentionam ca proiectul de norma se va afla in dezbatere publica pana la data de 28 mai", se arata intr-un comunicat al institutiei remis MEDIAFAX.

Proiectul de norma completeaza cadrul legislativ al sistemului de pensii private si stabileste conditiile de autorizare ale unei societati de pensii ca administrator de fonduri de pensii private, detaliaza operatiunea de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative, etapele ce trebuie parcurse in vederea obtinerii autorizatiei de preluare a administrarii unui fond de pensii facultative precum si documentele necesare in vederea obtinerii respectivei autorizatii.

Pe segmentul pensiilor facultative (Pilonul III) activeaza 10 administratori, care gestioneaza 14 fonduri de profil.

La finele lunii martie, activele fondurilor de pe Pilonul III au atins 246,1 milioane de lei, iar numarul de clienti a ajuns la 193.793.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#fonduri pensii csspp, # proces preluare , #Pensii private