CSSPP: sanctionarea administratorilor de pensii private nu ii afecteaza pe participanti

Marti, 17 August 2010, ora 15:00
1368 citiri
CSSPP: sanctionarea administratorilor de pensii private nu ii afecteaza pe participanti

CSSPP a anuntat marti ca decizia Consiliului Concurentei de a amenda 14 administratori de fonduri de pensii private cu peste 5,2 mil. lei nu aduce nicio atingere intereselor participantilor la aceste fonduri, activitatii de administrare a activelor sau rezultatelor financiare ale fondurilor, precizeaza NewsIn.

Consiliul Concurentei a amendat 14 administratori de fonduri de pensii private cu peste 5,2 mil. lei (circa 1,22 mil. euro), acuzand o intelegere anticoncurentiala cu privire la repartizarea participantilor care au aderat la doua sau mai multe fonduri.

"Administratorul este organizat intr-un mod complet separat de fondul pe care il administreaza, conform legilor in vigoare, fie ca este vorba de un fond de pensii administrat privat sau fonduri de pensii facultative.

Prin modul de organizare a sistemului, prin separarea activelor fondurilor de pensii de cele ale administratorilor, contributiile participantilor sunt puse la adapost de orice dificultati prin care pot trece, la un moment dat, administratorii fondurilor de pensii private sau actionarii acestora", se arata in comunicat.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a precizat ca nu comenteaza hotararile Consiliului Concurentei.

CSSPP a sprijinit reprezentantii Consiliului Concurentei, oferindu-le informatiile necesare pe durata desfasurarii investigatiei de pe piata pensiilor private, se mai arata in comunicat.

Arbitrul pensiilor private desfasoara activitati de supraveghere si control pentru a asigura respectarea, de catre entitatile implicate, a dispozitiilor legale in vigoare in sistemul de pensii private, in vederea protejarii intereselor participantilor si ale beneficiarilor.

#csspp, #pensii, #private , #Pensii private

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Cei mai norocoși angajați de la stat. Au salarii de 2.500 de euro pe lună
  2. Unul dintre cei mai importanți angajatori din țară dă afară 10% din muncitori. Cum justifică decizia compania cu peste 12.000 de angajați