CSSPP recomanda clientilor care nu au primit detalii despre cont sa se adreseze administratorilor

Miercuri, 14 Aprilie 2010, ora 16:46
1153 citiri
CSSPP recomanda clientilor care nu au primit detalii despre cont sa se adreseze administratorilor

Arbitrul pensiilor private aminteste ca joi este ultima zi pana la care administratorii trebuiau sa trimita scrisorile anuale cu informatii despre contul fiecarui participant, in caz contrar participantii putand sa se adreseze administratorului si, in ultima instanta, CSSPP, precizeaza NewsIn.

Potrivit legii, administratorii trebuie sa transmita, anual, fiecarui participant informatii despre evolutia contului de pensie privata in anul precedent, informatii despre activul personal, numarul de unitati de fond si despre valoarea acestora, precum si date despre situatia financiara a fondului de pensii private si a societatii de pensii, se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"In cazul in care aceasta scrisoare intarzie sa apara, participantii pot solicita in mod expres administratorului de fond indeplinirea obligatiilor de informare, avand posibilitatea de a apela, in ultima instanta, la CSSPP pentru solutionarea eventualelor probleme de comunicare aparute intre participant si reprezentantii fondului de pensii", se arata in comunicat.

Arbitrul pensiilor private recomanda participantilor reactualizarea datelor de contact inscrise in adeziune, cu ocazia fiecarei modificari a acestora.

Potrivit legii, suplimentar obligatiei de informare anuala, la cererea participantilor, administratorul are obligatia de pune la dispozitia acestora, in mod gratuit informatii privind participarea la fondul de pensii private, in conditiile prevazute de legislatie.

Cuantumul tarifului pentru acordarea acestor informatii nu poate depasi costul efectiv al punerii la dispozitie a informatiilor.

De asemenea, informatiile privind situatia activelor pot fi accesate si on-line prin intermediul paginilor de internet ale fondurilor de pensii sau de pe site-ul www.csspp.ro.

#csspp, # fonduri, # pensii private, # informatii , #Pensii private