CSSPP a autorizat in prima faza fuziunea fondurilor KD si Eureko

Joi, 03 Decembrie 2009, ora 17:24
1347 citiri
CSSPP a autorizat in prima faza fuziunea fondurilor KD si Eureko

Arbitrul pensiilor private a decis, joi, autorizarea prealabila a fuziunii fondului de pensii private KD, fond absorbit, cu fondul de pensii private Eureko, fond absorbant, in cadrul procesului de consolidare a pietei fondurilor de pensii, a anuntat CSSPP, potrivit NewsIn.

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) amineste ca aceasta fuziune se incadreaza intr-un proces natural de consolidare a pietei fondurilor de pensii private, in conditiile in care legea prevede un plafon de cel putin 50.000 de participanti care trebuie atins in perioada primilor trei ani de la data constituirii fondului de pensii.

Fondul de pensii administrat de Eureko, care are 299.718 participanti, va absorbi fondul KD care are 7.277 participanti, administrat de KD Fond de Pensii.

Participantii care nu sunt de acord cu noile conditii ale fondului absorbant se vor putea transfera fara penalitati de transfer la orice alt fond de pensii private obligatorii, in termen de 90 de zile calendaristice de la data publicarii anuntului privind fuziunea, se mai arata in comunicat.

Arbitrul pensiilor private mentioneaza ca fuziunea se va putea finaliza ulterior acestui termen de trei luni.

Procesul de autorizare a fuziunii in sistemul de pensii private obligatorii (pilonul II) cuprinde doua etape, prealabila si definitiva, potrivit legii.

Autorizarea definitiva a fuziunii va putea fi decisa numai dupa consultarea participantilor cu privire la noile conditii ale fondului absorbant.

De asemenea, administratorul fondului absorbit are obligatia de a trimite participantilor, in scris, cu confirmare de primire, noile conditii ale prospectului fondului absorbant si de a ii informa asupra posibilitatii de transfer fara penalitati, in termenul legal mentionat anterior, se arata in comunicat.

Preluarea participantilor care nu s-au transferat de la fondul de pensii absorbit la fondul de pensii absorbant, cat si preluarea activelor ramase dupa transferul participantilor la alte fonduri de pensii private obligatorii se vor efectua dupa obtinerea autorizarii definitive a fuziunii, cand va incepe derularea efectiva a operatiunii de fuziune a fondurilor de pensii private obligatorii, se mai arata in comunicat.

CSSPP precizeaza ca, de la data comunicarii deciziei de autorizare prealabila a fuziunii fondurilor de pensii, administratorului ii este interzisa incheierea de noi acte individuale de aderare la fondul de pensii absorbit.

De asemenea, administratorii fondurilor care fuzioneaza trebuie sa faca public anuntul de fuziune a celor doua fonduri de pensii administrate privat prin publicarea acestuia in cel putin doua cotidiene de circulatie nationala si pe website-urile celor doi administratori. 

 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#fonduri, #fuziune, #pensii, #private , #Pensii private