Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

CSSPP a aprobat o norma privind prospectul schemei de pensii facultative

CSSPP a aprobat o norma privind prospectul schemei de pensii facultative

Arbitrul pensiilor private a aprobat, miercuri, o norma care va permite participantilor la sistemul pensiilor private sa poata accesa informatii mai clare si mai bine structurate privind continutul prospectului schemei de pensii facultative, informeaza NewsIn.

"Noile prevederi faciliteaza comparatiile intre diferitele fonduri de pensii facultative, in urma carora participantii vor putea alege fondul cel mai potrivit interesului propriu", se arata intr-un comunicat al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Astfel, noua norma abroga norma 28/2007 privind prospectul schemei de pensii facultative.

Noul act normativ reglementeaza procesul de autorizare si continutul prospectului schemei de pensii facultative, precum si procedura de avizare a modificarilor acestuia.

Noua norma structureaza continutul prospectului schemei de pensii facultative in doua parti, respectiv prospectul detaliat si prospectul simplificat.

Totodata, actul normativ aduce o serie de modificari si completari importante la procedura si documentele necesare autorizarii, procedura si etapele de modificare ale prospectului schemei de pensii facultative, procedura de informare si solicitare a acordului participantilor cu privire la modificarea prospectului schemei de pensii facultative, precum si la procedura de publicare si republicare a prospectului schemei de pensii private.

Prospectul simplificat prezinta pe scurt caracteristicile schemei de pensii si vine in sprijinul participantilor si al potentialilor participanti la un fond de pensii facultative prin intelegerea mai facila a elementelor esentiale ale prospectului.

Prospectul detaliat pastreaza in cea mai mare parte continutul prospectului schemei de pensii facultative stabilit prin Norma nr. 28/2007, dar structura acestuia a fost modificata prin regruparea informatiilor pe anumite categorii.

In cadrul continutului prospectului detaliat al schemei de pensii facultative au fost introduse prevederi noi care trateaza situatiile de suspendare, modificare si incetare a platii contributiilor la un fond de pensii facultative.

Noul act normativ elimina obligativitatea atasarii contractului de administrare la prospectul schemei de pensii facultative, avand in vedere faptul ca o parte din termenii acestuia se regasesc in continutul prospectului detaliat. Participantii interesati pot avea acces atat la contractul de administrare, cat si la contractul de societate civila pe pagina proprie de internet a administratorului.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1249 ori