Contributia medie pe participant a fost de 42,20 lei in mai

Marti, 15 Iunie 2010, ora 14:14
1103 citiri
Contributia medie pe participant a fost de 42,20 lei in mai

Contributia medie pe participant pentru care s-au virat contributii in luna mai a fost de 42,20 lei/participant, in scadere cu 6% fata de luna anterioara, in conditiile in care castigul mediu salarial brut pe economie a inregistrat o crestere lunara de 7%, arata un raport al CSSPP, precizeaza NewsIn.

Comparativ cu luna mai din 2009, cresterea a fost de 28%, iar fata de mai 2008, de 53%, se mai arata intr-un raport al Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) publicat marti.

Numarul participantilor pentru care au fost virate contributii in luna mai a fost de 3,4 milioane de persoane, gradul de acoperire fiind de 73% din efectivul de salariati pe economie, potrivit CSSPP.

In luna mai a acestui an, 0,3% din totalul participantilor la sistemul de pensii private obligatorii aveau statut de nerezident in Romania, se mai arata in raport.

La sfarsitul lunii mai, cele noua fonduri de pensii private obligatorii (pilonul II) aveau active nete de 3,24 miliarde lei (774,4 milioane euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#contributii, #participanti, #pensii, #private, #sistem , #Pensii private