Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Capital Alliance, un nou actor pe piata pensiilor private

Capital Alliance, un nou actor pe piata pensiilor private
Capital Alliance a inceput procedurile pentru autorizarea ca agent de marketing in sistemul pensiilor private obligatorii (pilonul II) si in sistemul pensiilor facultative (pilonul III), a informat miercuri compania.

Noua companie, care se va numi Capital Alliance Private Pensions, intentioneaza sa se concentreze initial pe intermedierea pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) a autorizat pana in prezent 27 de societati de brokeraj pe pilonul II.

"Saptamana aceasta vom depune la CSSPP documentatia necesara pentru autorizare. Pana acum nu am incheiat nici un contract cu vreo companie care va activa pe pilonul II, insa intentionam sa colaboram cu toti asiguratorii din domeniu. Capital Alliance Private Pensions va demara activitatea de marketing pe pilonul III si pe pilonul II in acelasi timp, ultimul fiind insa prioritar", declarat pentru NewsIn directorul general al grupului Capital Alliance, Cristian Anghel.

Capital Alliance a lansat si o pagina de internet pentru consultanta in domeniul pensiilor private.

Capital Alliance este un grup de companii specializate in servicii de consultanta, intermediere si asistenta in domeniul asigurarilor, reasigurarilor si pensiilor private. Compania a fost infiintata in anul 1999, cu capital integral privat si este membru in doua retele de brokeri: Globex International si WBN - Worldwide Broker Network. Capital Alliance este si partener al brokerului de reasigurare german TPSH.

Din cele 14 societati care au primit autorizatie de constituire pe pilonul II de pensii, CSSPP a autorizat pana in prezent 12 societati ca administratori de fonduri de pensii obligatorii: ING Fond de Pensii, Aviva Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Allianz-?iriac Pensii Private, Omniasig Pensii, Interamerican Societate de Administrare a unui Fond de Pensii Privat, Prima Pensie Fond de Pensii, AIG Fond de Pensii, BT Aegon Fond de Pensii SA, Generali Fond de Pensii SA, BRD Fond de Pensii SA, OTP Fond de Pensii SA si BCR Administrare Fond de Pensii.

Aderarea participantilor la un fond de pensii obligatorii va incepe la 17 septembrie si va dura patru luni. Dupa aceasta perioada, cei care nu au optat pentru un fond de pensii vor fi distribuiti in mod aleatoriu catre fondurile autorizate, pe baza unui sistem informatic, potrivit CSSPP.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.
Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 870 ori