Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Arbitrul pensiilor private a autorizat intrarea Generali Fond de Pensii pe pilonul III

Arbitrul pensiilor private a autorizat intrarea Generali Fond de Pensii pe pilonul III
Arbitrul pensiilor private a autorizat majorarea capitalului social al Generali Fond de Pensii, precum si modificarea denumirii societatii prin adaugarea "societate de administrare a fondurilor de pensii private" pentru a gestiona si un fond de pensii facultative, a anuntat CSSPP. Pe langa prevederile mentionate, arbitrul pensiilor private a mai aprobat completarea obiectului de activitate al companiei cu activitatea de colectare, administrare si investire a fondurilor de pensii facultative, intr-o sedinta din 11 decembrie, potrivit unui comunicat al Consiliului Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).


CSSPP a emis decizia de autorizare prealabila a Generali Fond de Pensii SA ca administrator de pensii facultative, precizand ca sunt indeplinite conditiile prevazute de legislatia in vigoare.

 

Potrivit legii, societatile de pensii care detin autorizatie de administrare in baza legii pensiilor private obligatorii si au obtinut si decizia prealabila de autorizare de administrare, eliberata de Comisie in baza legii pensiilor facultative, vor inregistra la oficiul Registrului Comertului modificarile corespunzatoare, in termen de 30 de zile calendaristice de la primirea deciziei prealabile de autorizare de administrare din partea Comisiei.

 

Ulterior obtinerii certificatului de inregistrare a modificarilor si depunerea unei copii a acestuia la CSSPP, in termen de 15 zile lucratoare, arbitrul pensiilor private va elibera decizia de autorizare de administrare, ca administrator de pensii facultative.In urma acestei decizii, Generali Fond de Pensii Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Private SA va putea opera pe piata pensiilor facultative.Generali Fond de Pensii are o cota de piata de 7,88% dupa active pe pilonul II. La 30 noiembrie, compania avea active de 56,42 milioane lei si 363.007 participanti.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1080 ori