Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

APAPR: Peste 3,5 mil de contribuabili si-ar putea face pensii facultative

APAPR: Peste 3,5 mil de contribuabili si-ar putea face pensii facultative


Piata pensiilor private facultative (pilonul III) are un potential foarte mare de dezvoltare, in conditiile in care circa 3,5 milioane de contribuabili si-ar permite in prezent sa contribuie la un fond de pe pilonul III, a declarat luni presedintele APAPR, Cornelia Coman.

"Nu toata lumea isi permite ca din veniturile nete sa contribuie la acest sistem de pensii. Conform studiilor noastre, in jur de 3,5 milioane de oameni si-ar permite sa economiseasca in sistemul de pensii facultative, fata de circa 270.000 in prezent.

Este clar ca acest sistem are un potential foarte mare de dezvoltare. Sa vedem cum putem sa ne promovam cat mai bine acest produs", a mentionat presedintele Asociatiei pentru Pensiile Administrate Privat din Romania (APAPR), Cornelia Coman.

Dupa cinci ani de la lansare, pe piata pensiilor facultative (pilonul III) sunt active 11 fonduri de pensii, care administreaza active nete in valoare de 495 milioane lei (112 milioane euro) de la 271.000 participanti. Fondurile de pensii facultative au inregistrat un randament mediu anual de la lansare si pana in prezent de 7,8%.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2276 ori