41 de brokeri ING Fond de Pensii au incalcat legea

Sambata, 27 Octombrie 2007, ora 10:57
1112 citiri
41 de brokeri ING Fond de Pensii au incalcat legea

Arbitrul pensiilor private a retras avizul a 41 de agenti de marketing ai ING Fond de Pensii si a dispus radierea din Registrul agentilor si inscrierea acestora in baza de date cu persoane care au interdictie pentru a mai desfasura activitati de marketing pe pilonul II, a anuntat vineri Comisia.

Agentii ING sunt acuzati de falsificarea actelor de aderare, obtinerea semnaturii participantului sub presiune, oferirea unor parti din comisioanele aferente activitatii de marketing, semnaturile au fost obtinute prin intermediar sau nu sunt ale viitorilor participanti, permisiunea semnarii actelor de aderare de catre participanti in prezenta unor terte persoane, neautorizate in acest sens, iar avizele agentilor au fost retrase la solicitarea administratorului, a anuntat Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

"Noi am cerut retragerea avizului de functionare a agentilor deoarece am constatat fraude in realizarea procesului de aderare a persoanelor la fondul de pensii ING si am anuntat Politia", a declarat directorul general al ING Fond de Pensii, Radu Vasilescu.

Retragerea avizului celor 41 de agenti de marketing al fondului de pensii administrat privat ING Fond de Pensii s-a facut ca sanctiune pentru incalcarea dispozitiilor legale din domeniul pensiilor private obligatorii (pilonul II).

Compania ING Fond de Pensii a atras 462.344 de participanti la pensiile private obligatorii (pilonul II) de la startul campaniei de aderare pana pe 15 octombrie, reprezentand aproape jumatate din tinta initiala de un milion de aderenti.

Reteaua companiei numara 42.834 de agenti de marketing autorizati, cel mai mare numar de consultanti recrutati de un administrator de pensii private, la care se vor adauga inca 1.810 agenti, care sunt in curs de autorizare de catre CSSPP.

Pensiile private de la ING sunt disponibile si printr-o retea de 20 de brokeri autorizati si prin birourile ING Bank din tara.

Potrivit Legii nr. 411/2004 privind fondurile de pensii administrate privat, republicata, precum si normelor emise in aplicarea acesteia, este interzis administratorilor, agentilor de marketing si persoanelor afiliate acestora sa transmita informatii false, inselatoare sau care pot crea o impresie falsa despre fondul de pensii si administratorul acestuia, sa faca afirmatii sau previziuni despre evolutia unui fond de pensii altfel decat in forma si modul prevazute in normele CSSPP, sa ofere beneficii colaterale in scopul de a convinge o persoana sa adere la un fond de pensii sau sa ramana participant la acesta, sa acorde foloase pentru facilitarea aderarii potentialilor participanti.


Bloombiz
(Sursa: NewsIn)

Bloombiz.ro Newsletter

Aboneaza-te la newsletter-ul infoBloombiz ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.