Începe plata pensiilor majorate cu 13,5%. „Dreptate pentru milioane de pensionari”

Joi, 04 Ianuarie 2024, ora 13:53
0 citiri
Începe plata pensiilor majorate cu 13,5%. „Dreptate pentru milioane de pensionari”
De vineri, 5 ianuarie, începe plata pensiilor majorate cu 13,5% Foto: raidgalati.ro

Marcel Ciolacu, premierul României a declarat, joi, 4 ianuarie, în prima şedinţă de Guvern din 2024, că primul angajament din acest an este către pensionari, astfel că de vineri, 5 ianuarie, începe plata pensiilor majorate cu 13,5%.

Premierul a mai spus că, deși, avem în faţă un an electoral extrem de important, îşi doreşte să nu promită nimic din ceea ce nu poate să îndeplinească și a mai mulțumit miniştrilor pentru efortul de anul trecut.

”Vă rog să fim în continuare la fel de responsabili, chiar dacă avem în faţă un an electoral extrem de important, mi-aş dori să nu promitem nimic din ceea ce nu putem să îndeplinim. Trebuie să continuăm să punem România şi românii pe primul loc în toate deciziile noastre”, a spus premierul.

El a arătat că ”primul angajament şi în acest an va fi către pensionari, şi de mâine începe plata pensiilor majorate cu 13,5 %, iar pentru cei care încasează pensia în card acest lucru se va întâmpla în zilele următoare”.

”Este prima majorare a pensiilor din acest an, urmează recalcularea din septembrie care va face dreptate pentru milioane de pensionari”, a mai spus premierul.

...citeste mai departe despre "Începe plata pensiilor majorate cu 13,5%. „Dreptate pentru milioane de pensionari”" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Scade producția de țiței a României. Cum stăm cu importurile
Scade producția de țiței a României. Cum stăm cu importurile
România a produs, în primele două luni ale acestui an, o cantitate de ţiţei de 449.400 de tone echivalent petrol (tep), cu 13.400 tep mai mică (-2,9%) faţă de cea din perioada similară din...
Au crescut importurile de gaze. Estimări privind producția internă
Au crescut importurile de gaze. Estimări privind producția internă
România a importat, în primele două luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 207.200 tone echivalent petrol (tep), cu 18,2% mai mare (+31.900) faţă de cea din perioada...
#pensii, #pensii majorate, #plata, #maine, #2024, #pensionari, #Ciolacu, #bani , #Stiri Finantare