Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vass confirma: pensiile nu vor fi indexate in 2012

Vass confirma: pensiile nu vor fi indexate in 2012


Consilierul primului ministru, Andreea Paul Vass, a declarat marti ca este foarte probabil ca in anul 2012 bugetul sa fie construit fara indexarea pensiilor si ca in anii urmatori va exista o presiune masiva pe fondul public de pensii, de aceea se impune un comportament "apasat" de economisire.

"Este foarte delicat sa anunti tinerele generatii ca exista o presiune masiva pe fondul public de pensii si ca se impune un comportament 'apasat' de economisire, ca readuci in discutie termenul de responsabilitate pentru calitatea propriei tale vieti.

Cu siguranta aici vor fi acuzati economistii de cinism, ca stau sa numere persoanele in varsta raportate la persoanele active ocupate pe piata muncii, ca stam sa calculam firfireii cu care trebuie sa creasca pensia publica, cu seninatate", a spus Vass.

Ea a subliniat ca tinerii trebuie sa economiseasca printr-un fond privat de pensii. "Cu atat mai dificil este sa anuntam ca, foarte probabil, in anul 2012, bugetul va fi construit fara indexarea pensiilor", a mai spus Vass.

Tot in legatura cu acest subiect, presedintele Traian Basescu a afirmat, luni, ca "in mod cert", in 2012 pensiile nu vor scadea, nici nu vor fi impozitate, adaugand ulterior ca nu se pune nici problema reducerii salariilor bugetarilor.

El a adaugat ca, pentru un deficit mai mic de 3%, vor fi cheltuieli care trebuie sistate, dar a adaugat ca Guvernul va trebui sa le identifice, insa in niciun caz nu se pune problema reducerii de pensii sau salarii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: NewsIn
Articol citit de 947 ori