UNPR aproba majorarea pensiilor, cu o conditie

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 17:51
1332 citiri
UNPR aproba majorarea pensiilor, cu o conditie

Liderul UNPR, Eugen Nicolicea, sustine ca este de acord cu impozitarea tuturor veniturilor, una dintre masurile antricriza lansate de Guvern, dar numai daca pensiile sub un anumit prag nu vor fi afectate.

"Este corect, dar sub un anumit prag nu poti sa scazi. (...) Daca vrei sa aplici principiul, trebuie sa aplici si o masura compensatorie astfel incat sa nu fie afectat venitul pensionarilor. Daca majorezi pensiile cu 19,047% atunci poti sa le impozitezi cu 16% pentru ca omul nu va fi afectat deloc", a declarat pentru Ziare.com liderul deputatilor Uniunii, Eugen Nicolicea.

In opinia UNPR-istilor, majorarea pensiilor ar urma sa fie suportata din veniturile castigate cu impozitarea altor venituri. Pentru democrat-liberali, insa, nu este o varianta concreta, chiar daca e corecta.

"Pozitia UNPR este corecta, insa trebuie sa vedem daca exista surse de majorare a pensiilor mai mici de 1.000 de lei. Pentru ca cel mai mare deficit il avem la bugetul asigurarilor sociale.

Acolo suntem intr-un mare pericol. Pentru a crea un echilibru, consider ca propunerea UNPR este buna si binevenita. Dar UNPR trebuie sa vina si cu solutia financiara", a declarat pentru Ziare.com deputatul PD-L Petru Calian.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Greva poștașilor nu a afectat distribuirea pensiilor. Banii au ajuns la timp, anunță Poșta Română
Toate drepturile bănești au fost distribuite către pensionari până la jumătatea lunii aprilie, transmite Compania Națională "Poșta Română" joi, 18 aprilie. Conform operatorului...
#unpr, #majorare, #pensii , #Majorare pensii