UNPR aproba majorarea pensiilor, cu o conditie

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 17:51
1332 citiri
UNPR aproba majorarea pensiilor, cu o conditie

Liderul UNPR, Eugen Nicolicea, sustine ca este de acord cu impozitarea tuturor veniturilor, una dintre masurile antricriza lansate de Guvern, dar numai daca pensiile sub un anumit prag nu vor fi afectate.

"Este corect, dar sub un anumit prag nu poti sa scazi. (...) Daca vrei sa aplici principiul, trebuie sa aplici si o masura compensatorie astfel incat sa nu fie afectat venitul pensionarilor. Daca majorezi pensiile cu 19,047% atunci poti sa le impozitezi cu 16% pentru ca omul nu va fi afectat deloc", a declarat pentru Ziare.com liderul deputatilor Uniunii, Eugen Nicolicea.

In opinia UNPR-istilor, majorarea pensiilor ar urma sa fie suportata din veniturile castigate cu impozitarea altor venituri. Pentru democrat-liberali, insa, nu este o varianta concreta, chiar daca e corecta.

"Pozitia UNPR este corecta, insa trebuie sa vedem daca exista surse de majorare a pensiilor mai mici de 1.000 de lei. Pentru ca cel mai mare deficit il avem la bugetul asigurarilor sociale.

Acolo suntem intr-un mare pericol. Pentru a crea un echilibru, consider ca propunerea UNPR este buna si binevenita. Dar UNPR trebuie sa vina si cu solutia financiara", a declarat pentru Ziare.com deputatul PD-L Petru Calian.

Ce valoare a atins pensia medie lunară în România, în primul trimestru din 2024
Ce valoare a atins pensia medie lunară în România, în primul trimestru din 2024
Pensia medie lunară în România a atins valoarea de 2.418 lei, în primul trimestru al anului 2024. Aceasta reprezintă o creștere de 13,8% față de trimestrul precedent. Creștere de...
#unpr, #majorare, #pensii , #Majorare pensii

Curs valutar

1 EUR = 4.9771 RON

0.0001

1 USD = 4.6535 RON

0.0132
  1. Criza economică face noi victime în România. Sute de persoane își pierd locurile de muncă
  2. Joburi de vară pentru studenți. În ce domeniu te poți angaja în vacanță
  3. Decizie importantă a ICCJ cu privire la preavizul la concediere. Ce trebuie să știe angajații aflați în această situație
  4. Criză majoră pe piața locurilor de muncă la stat. Procentul infim de tineri care aleg să fie bugetari și problemele care îi îndepărtează de sistem