Marirea pensiilor si salariilor vor fi discutate cu delegatia FMI

Joi, 02 Februarie 2012, ora 10:46
2669 citiri
Marirea pensiilor si salariilor vor fi discutate cu delegatia FMI

Discutiile cu delegatia comuna a FMI, Bancii Mondiale si Comisiei Europene vor viza si posibilitatea de a avea mariri de salarii si pensii in 2012 cat si problemele legate de absorbtia fondurilor europene, a declarat joi presedintele PC, Daniel Constantin.

"Trebuie sa aflam care au fost discutiile cu cei de la Guvern pentru ca din partea Executivului am vazut ca vin foarte putine informatii si sigur ca principalele discutiile vor viza posibilitatea de a avea mariri de salarii si de pensii in primavara acestui an sau in anul 2012".

"Deja cunoastem opinia FMI. Inca de anul trecut, de la ultima vizita in Romania, ne-au spus ca exista aceasta posibilitate, probabil ca este o chestiune de prioritati din partea Guvernului daca vor considera ca este o prioritate sa mareasca pensiile si salariile, posibilitati exista. Nu trebuie sa ne cramponam ca nu exista bani in buget".

"Cred ca exista resurse in buget pentru marirea de pensii si salarii, dar nu as vrea sa fie folosit ca un avantaj in campania electorala. Oamenii au nevoie de pensii si salarii corespunzatoare nu numai intr-un an electoral, ci pe o perioada corecta", a spus Constantin, inaintea intalnirii cu reprezentantii FMI, ai Bancii Mondiale si Comisiei Europene.

El si-a manifestat speranta ca posibilele mariri de pensii si salarii sa nu se faca pentru ca actuala Putere sa obtina avantaje electorale.

Potrivit liderului PC, in cadrul discutiilor cu FMI, BM si CE, un alt subiect care va fi abordat va viza fondurile europene.

"Din punctul meu de vedere fondurile europene reprezinta principala sursa de investitii si in anul 2012, dar mai ales in perioada 2014-2020. Din punctul asta de vedere trebuie sa vedem daca avem masuri noi care s-au luat pentru ca de la ultima vizita a FMI am vazut ca rata de absorbtie a fondurilor europene nu s-au imbunatatit mai deloc".

"Nici infiintarea unui minister al Fondurilor Europene in aceasta forma in care nu cred ca are o autoritate foarte mare nu a imbunatatit acest proces pe care noi il consideram poate cel mai important", a mai spus Daniel Constantin.

Delegatia comuna a Fondului Monetar International, Comisiei Europene si Bancii Mondiale se va intalni, joi, cu presedintele PSD, Victor Ponta, si lideri ai USL.

#mariri pensii 2012, #cresteri salarii 2012, #delegatie FMI 2012 Romania , #Majorare pensii