Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Pensiile sub 1.200 lei ar putea fi scutite de impozit

Pensiile sub 1.200 lei ar putea fi scutite de impozit

Senatul a aprobat, marti, cu 41 de voturi pentru, 5 impotriva si 23 de abtineri, o initiativa legislativa care propune ca pensionarii care primesc pensii sub plafonul de 1200 lei sa fie scutiti de plata impozitului de 16%, transmite NewsIn.

Initiativa este semnata de mai multi senatori si deputati PNL si propunea initial ca pensionarii care primesc pensii sub plafonul de 2.000 de lei sa fie scutiti de plata impozitului de 16%.

"Aceasta masura este justificata in conditiile unor cheltuieli din ce in ce mai ridicate ale pensionarilor cu plata impozitelor locale si a utilitatilor, asigurarea medicamentelor si a traiului decent de zi cu zi", se arata in expunerea de motive a proiectului.

In urma unui amendament adoptat de Comisia de buget-finante, plafonul a fost redus de la 2000 lei la 1200 lei, forma votata in plenul Senatului.

Reprezentantul Guvernului, secretarul de stat Valentin Iliescu, a aratat ca Guvernul este impotriva acestei initiative subliniind ca si in forma redusa a plafonului - cea de 1200 lei- aceasta ar produce "consecinte majore" in planul bugetului.

"Exista si un alt impediment (...) in varianta initiala pe care initiatorii au propus-o respectiv majorarea acestui prag de la 1000 RON la 2000 aparea un tratament fiscal discriminatoriu fata de impunerea celor care obtineau venituri din salarii", a completat Iliescu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1203 ori
Citeste mai multe desprepensionari impozit pensii guvern lege