Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Se intampla si la altii: 5,8 milioane de pensii vor fi reduse in Olanda

Se intampla si la altii: 5,8 milioane de pensii vor fi reduse in Olanda


Aproximativ 5,8 milioane de pensii vor fi reduse in Olanda, in conditiile in care 68 de fonduri de pensii din aceasta tara trebuie sa isi majoreze activele la niveluri acceptabile.

Federatia fondurilor de pensii din Olanda a anuntat ca este prima situatie cand atat de multe fonduri de pensii sunt fortate sa reduca platile. Organizatia estimase anul trecut ca in aceasta situatie se vor afla 80 de fonduri, dar unele din ele au reusit intre timp sa isi creasca activele, informeaza site-ul Dutchnews.nl, conform Agerpres.

Banca Centrala a Olandei apreciase recent ca reducerile vor fi in medie de 1,9% dar vor varia intre 0,5 si 7%. In total, 19 fonduri vor reduce pensiile cu 7%, inclusiv compania de constructii Ballast Nedam, lantul de magazine Super de Boer, fondul tehnicienilor dentari si al frizerilor.

Olanda are aproximativ 415 fonduri de pensii atasate unui sector sau unei anumite companii.

Pana la sfarsitul acestui an, toate fondurile de pensii ale Olandei ar urma sa-si majoreze capitalul tampon cu pana la 105%, cerut de autoritatile de reglementare, dar 40 de fonduri ar putea sa nu indeplineasca aceste termen limita, fortand o a doua runda de reduceri anul viitor, a anuntat Banca Centrala a Olandei.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1474 ori